רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - חדשות האוכל - איך מתאימים גבינה ליין?

איך מתאימים גבינה ליין?

שבועות הוא חג הגבינות והיין! אך באילו גבינות בוחרים? ואיזה יין מגישים? והאם יש חשיבות לשילוב בין הגבינה לבין היין? כאן תמצאו את התשובות.

איך מתאימים גבינה ליין?

מעבר להרי הפסטה, הפשטידות והפיצות, שבועות הוא חג הגבינות והיין! ומה יותר ישראלי מגבינות ויין שיוצרו פה בארצנו הקטנה?

אבל באילו גבינות בוחרים? ואיזה יין מגישים לאורחים? והם יש חשיבות לשילוב בין הגבינה לבין היין? מסתבר שכן.

שילוב מדוייק בין יין וגבינה יכול ליצור חגיגה של טעמים חדשים.

במיוחד לכבוד החג, התייעצנו עם רועי יניב, מנהל ההדרכה של יקב רמת הגולן ועם ערן יעקובס – הגבן של מחלבת משק יעקבס.

מחלבת יעקבס, נחשבת למחלבת הבוטיק מהמובילות בישראל.

את המחלבה מנהלים האחים לבית יעקבס בנוף ציורי ומשפחתי בכפר הרוא"ה שבעמק חפר.

כיום מתבצע יצור הגבינות בציוד חדיש, בשיטות מסורתיות כנהוג במחלבות קטנות באירופה, תוך הקפדה על תהליכי יצור מבוקרים.

במחלבה מעבדים חלב עזים, כבשים ובקר ומייצרים כ- 25 סוגי גבינות איכותיות וייחודיות.

 

יקב רמת הגולן נחשב למוביל בישראל באיכות היינות, בטכנולוגיה חדשנית ובפיתוח זנים חדשים.

פעילותו שינתה את תפיסת עולמו של הצרכן הישראלי, היוותה נדבך חשוב בפיתוח תרבות היין בארץ והציבה את ישראל על מפת היין העולמית.

היקב נמצא בקצרין, רמת הגולן.

 

ההמלצות של רועי וערן לשילובי גבינות ויין ישראליים:

1.מוצרלה, גבינה מחלב בקר – עם הר חרמון לבן, 2017.

גבינת המוצרלה היא גבינה טרייה רכה בסגנון איטלקי בעלת טעם עדין. גבינה עדינה וחלבית כל כך בטעמה,

תיהנה כשלצידה יין מאוזן מאוד, עם חמיצות מרומזת בלבד ופירותיות מעודנת שיוסיפו עוד תיבול ורובד מעניין לגבינה.

2. אלבינו, גבינה חצי קשה מחלב עזים – עם גמלא השמורה סוביניון בלאן 2016.

גבינת אלבינו מחלב עיזים, מקורה באטליה ומתאפיינת בצרוף עובשי גורגונזולה.

בתהליך הבשלתה הגבינה מפתחת טעמי פניציליום אופייניים ומרקמים מעודנים הנימוחים בפה.

דוגמא מצויינת ליין מרענן ויבש, בעל גוף בינוני ומורכבות, ותחושה של שמנוניות קלה,

התואמים להפליא למורכבות, למרקם ולטעמים הייחודיים לגבינה זאת.

3. קפרינו, גבינת קשה מחלב עזים – עם גמלא השמורה נביולו 2015

קפרינו הינה  גבינה קשה מחלב עיזים  בסגנון טוסקני בעלת טעם חזק וארומטי. מתאימה להגשה במגש גבינות ובכריכים. זיווג של יצירות יצירות בהשראה איטלקית.

זן הנביולו מקורו מצפון איטליה והוא ניחן בפירותיות לצד חמיצות מהנה, אשר מאזנות את המליחות המשולבת במתיקות מרומזת של הקפרינו. שילוב מרתק. לא פחות.

4. תום, גבינת קשה מחלב כבשים – עם ירדן 2T 2015

תום הינה גבינה קשה מחלב כבשים. בעלת טעם עדין המתחזק עם התיישנות הגבינה.

יין עם נוכחות וסיומת ארוכה ומענגת. העפיצות הנעימה של היין והמתיקות של הגבינה מייצרים טוויסט מעניין בחיך. היינו יכולים להמשיך עם זה לאורך כל היום….

5. קשקבל – הר חרמון רוזה 2017

קשקבל גבינה חצי קשה מחלב כבשים בסגנון בלקני האופיינית בטעם מעודן ומרקם עדין. טעם הגבינה מתחזק עם התיישנותה.

הר חרמון רוזה, הורוד החדש מבית היקב, יתאים לה להפליא בזכות רעננותו וקלילותו אשר ישתלבו עם המרקם והטעם של הגבינה.

6. מורבייה, גבינת חצי קשה מחלב  כבשים – עם גמלא השמורה סירה 2014

גבינת מורבייה שקרויה גם מר בלו (ים כחול) מיוצרת מחלב גבינה עיזים וכבשים.

זוהי גבינה בשלה שמתאפיינת במרקם מעודן ועסיסי וטעמה מתקתק המזכיר פרי בשל. פס כהה פחמי חוצה את הגבינה.

החמיצות המאפיינת את הזן האיטלקי הקלאסי הזה מוסיפה רובד מעניין לגבינה הארומטית.

יחד עם מייצרים חוויית טעם כפרית אירופאית. ממש לדמיין את הנופים הירוקים המשובצים בכבשים וליהנות.

7. גבינה כחולה חצי קשה מחלב כבשים – עם ירדן הייטסוויין 2016

גבינה כחולה חצי קשה מחלב כבשים בסגנון גבינות חבל רוקפור. משובצת עובש כחול ועורקים אפורים המעניקים לגבינה טעם עמוק וחריף המתחזק עם זמן ההבשלה.

גבינות בסגנון רוקפור הולכות בצורה מושלמת עם יינות קינוח עשירים, ולמעשה באירופה נהוג להגיש את הקרוקפור ולסוגיה השונים עם יין קינוח – כמנת הקינוח.

במקרה שלנו, יש כאן שילוב קלאסי בניחוח ישראל… המתיקות והארומטיות העשירה של היין מגבירה ובו זמנית מרככת את החריפות של הגבינה. תענוג.

חג שבועות שמח!

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: