ארוחה סינית שלמה בקלי קלות | foodpage - כל המתכונים במקום אחד
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - תוספות - אורז - ארוחה סינית שלמה בקלי קלות

ארוחה סינית שלמה בקלי קלות

5 מנות קלילות מהמטבח הסיני לארוחה שלמה ומפנקת, הישר מהמטבח של פלג בכור

ארוחה סינית שלמה באדיבות פלג בכור 

5 מנות – מרק תירס, עוף בלימון, עוף בקשיו, אורז סיני ואטריות אורז.

מצרכים:

ירקות שונים: גזר, קישואים, פלפלים בשלושה צבעים, פאק צ'וי, כרוב לבן.

3 פרפרים של חזה עוף חתוך לרצועות דקות ומקומחות.

רוטב סויה.

רוטב צ'ילי מתוק.

שום קלוף.

בצל.

שמן לטיגון.

אגוזי קשיו טריים- 100 גרם לפחות.

סילאן או דבש.

אורז מוכן לפי הצורך.

מלח פלפל.

3 ביצים מקושקשות עם כף רוטב סויה.

חצי כוס לימון סחוט.

שמן זית.

למרק:

ציר עוף או מים ואבקת מרק.

2 קופסאות תירס שימורים או שקית סנפרוסט.

2 כפות קורנפלור.

חתיכות עוף קצוצות דק (שאריות מחזה עוף שניקינו למוקפצים).

3 חלבונים.

כף סוכר.

מעט מלח ופלפל.

ההכנה :

מרתיחים את המרק יחד עם התירס והסוכר כעשר דקות,

חותכים את החזה לרצועות, מקמחים ומטגנים בשמן עמוק עד שמזהיב (להזהר לא לייבש אותם) ולהניח בצד. את הקצבות והשאריות קוצצים קטן למרק.

לחתוך את הירקות ולחלק לשתי קערות: האחת לקוביות קטנות והשנייה לרצועות דקות.

 

חוזרים למרק: מערבבים את שאריות העוף הקצוצות עם החלבון ושופכים למרק לאחר שרתח לאט לאט תוך כדי ערבוב כך שנוצרים בקבוקי הביצה, מרתיחים עוד חמש דקות,

בנפרד מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים ושופכים בהדרגה למרק עד שמגיע לרמת ההסמכה שרוצים,

מוספים מלח ופלפל, נותנים למרק עוד חמש דקות רתיחה – ומוכן.

האורז: בסיר רחב ונמוך מוזגים מעט שמן זית, מוסיפים את השום לכמה שניות ואז את הירקות האחרים (ללא הכרוב והפאק צ'וי) ומטגנים היטב עד שכל הירקות מזהיבים היטב ונהיים קריספיים,

מוסיפים רבע כוס סויה, רבע כוס דבש או סילאן, רוטב צ'ילי ומעט מים, מרתיחים כמה דקות ואז מוסיפים את האורז המוכן ומערבבים היטב, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

מכבים את האש ואז מוסיפים מיד את הכרוב והפאק צ'וי ומעבירים לקערה,

במחבת מכינים מקושקשת מתערובת הביצים והסויה ושופכים על האורז לפני הגשה.

עוף בלימון: מעט שמן זית במחבת או סיר ולאחר שהתחמם לשים את השום לכמה שניות.

מוסיפים את מיץ הלימון והמלח ומביאים לרתיחה, מוסיפים את רבע כוס רוטב הצ'ילי המתוק ואז חצי מכמות רצועות העוף המקומחות ומערבבים.

הקמח שיורד מהעוף מסמיך את הרוטב, אחרי כמה דקות רתיחה מכבים את האש ומעבירים לקערת הגשה.

במחבת גדולה ורחבה שמים שמן זית ושום קלוף וחצוי, לאחר כמה שניות מוסיפים את כל רצועות הירקות (בלי הכרוב והפאק צ'וי), מקפיצים כמה דקות תוך כדי ערבוב עד שמתרכך מעט ונהיה צבע,

מניחים בקערה בצד.

 

איטריות אורז: במחבת חמה מוזגים מעט שמן זית ושום, לאחר מס' שניות לוקחים חצי מכמות הירקות ושמים,

באותה מחבת מוסיפים רוטב סויה, צ'ילי ומעט סילאן. מוסיפים את אטריות האורז ומערבבים היטב, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומניחים בקערת הגשה,

עוף בקשיו: במחבת רחבה ועמוקה שמים שמן זית ואת השום לכמה שניות ואז את כל רצועות שארית הירקות (חוץ מהכרוב והפאק צ'וי),

מקפיצים כשתיים שלוש דקות ואז שופכים סויה, צ'ילי, דבש, רבע כוס מים ומבאים לרתיחה, לאחר מס' דקות וערבוב מוסיפים את הרצועות עוף ומערבבים (הקמח יסמיך את הרוטב),

אפשר להוסיף עלי מיקרו כוסברה או סלרי, לאחר שמכבים את האש מוסיפים את הכרוב והפאק צ'וי מערבבים ושמים בקערת הגשה.

קולים את הקשיו במחבת חמה או בתנור ומפזרים לפני הגשה (שישארו קריספיים) על המנה.

 

בתיאבון :)

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: