בואו לאכול – סלט חזה עוף עם ירקות פריכים - foodpage - כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בריאות ודיאטה - בואו לאכול – סלט חזה עוף עם ירקות פריכים

בואו לאכול – סלט חזה עוף עם ירקות פריכים

סלט חזה עוף מושלם עם ירקות פריכים ברוטב ויניגרט. מתוך ספרה החדש של מיכל וקסמן – בואו לאכול • ארוחות מהירות 10, 20, 30 דקות

עטיפה-קדמיתכבר תקופה ארוכה שאני עוקבת באדיקות אחרי הבלוג של מיכל וקסמן – “תוצרת בית“. אפילו יצא לי לכתוב עליו, וגם עליה, בתפקידי הקודם.

וקסמן היא לא רק מתכונאית בחסד, אלא גם צלמת מעולה שהופכת כל עגבניה למחזה מרהיב וכל פריקסה ליצירת אמנות (תראו כאן ותבינו). המתכונים שלה עונתיים, עושים שימוש רחב בירקות ופירות וברוב המקרים גם קלים מאוד להכנה.

בעבר, פרסמה 2 ספרי מתכונים – טעמים ראשונים וארוחת ילדים – שניהם הצליחו לככב בבתיהם של הורים רבים שחיפשו מתכונים שישלבו בין בריאות לטעם.

אז אחרי שכבשה את צלחתם של הילדים, ובהמשך ישיר לבלוג הכל כך מרהיב שלה, מוציאה עכשיו וקסמן ספר נוסף – בואו לאכול. ארוחות מהירות 10, 20, 30 דקות (הוצאת ידיעות ספרים) – שפונה לא רק להורים עסוקים אלא גם לסטודנטים שמחפשים השראה למנה מיוחדת אבל מהירה ופשוטה ובשלנים שרוצים לגוון את הארוחות מבלי לבלות שעות במטבח.

הספר, כפי שמרמז שמו, מציע מתכונים שזמן הכנתם נע בין 10 ל-30 דקות. מכבדי עוף בסילאן וקינוח תותים עם קצפת ונשיקות שמכינים ב-10 דקות ועד פסטה עם חזה עוף וקרם טירמיסו שיגזול מכם 30 דקות במטבח.

על הצילומים בספר אחראית דניה ויינר שהטיבה להפוך את המנות לחגיגה צבעונית ומגרה בלי עומס סטיילינג והעמדה מוגזמת. האוכל נראה כמי שנמצא במקומו הטבעי, מה שהופך את המנות לברות השגה למרות האסתטיות וההקפדה.

גם העיצוב (סטודיו מיכל ודקל), שממשיך את קו הצילומים והמתכונים, ניחן ברוגע לצד ססגוניות שמזכירה את צבעם של הירקות והפירות. לצד היתרון שבמינימליזם ישנו גם חסרון, ההחלטה לוותר על מספרי השלבים מעט בעייתית בעיני ופוגמת בזרימה של אופן ההכנה. כל השאר לעומת זאת, מבחירת הפונט ועד מיקום וגודל התמונות, מושלם.

אל תפספסו:
אין לי ספק שרובכם וודאי מדלגים על ההקדמה וכל המתלווה אליה בתחילת הספר, הפעם אני ממש מפצירה בכם לקרוא את פרק ה”הצטיידות” שבו וקסמן ממליצה מה כדאי שיהיה לכם בבית – במזווה, במקרר ובמקפיא.

נקודה למחשבה:
כמי שמפליאה, בבלוג, בכתיבת סיפורים סביב המתכונים, מפתיע בעיני שאין הקדמות לפני המתכונים. אפילו לא הסבר קצר שיבהיר לקורא אם הסלט חמצמץ או חריף, אם השקשוקה פיקנטית או אם יש אופציה להחליף מצרך אחד באחר. אם מניחים לרגע בצד את הרצון להבין מאיפה ומה עומד מאחורי מנה כזו או אחרת, ההקדמה נועדה, בראש ובראשונה, להסביר לקורא מה הוא יקבל בסוף ההכנה. כדי להבין זאת מהמצרכים יש צורך בלא מעט ניסיון במטבח ובדמיון פורה. לא בהכרח משהו שיש לכולנו.

וכדי לתת לכם טעימה מתוך הספר, מצורף מתכון לסלט חזה עוף וירקות פריכים שמתפקד נהדר כמנה קלילה ומהירה בלי יסורי מצפון.

חזה עוף צלוי בשמן זית, שום ותימין (לסלטי עוף)

מצרכים:
1 כף שמן זית
קורט מלח ים
קורט פלפל שחור
1 שן שום, מגוררת
עלים מענף תימין טרי
250 גרם חזה עוף או פילטים של עוף

אופן הכנה:
• מערבבים שמן זית עם מלח, פלפל, שום ותימין. מורחים בתערובת את העוף.
• מחממים מחבת על אש גבוהה. צולים את העוף משני צידיו עד שהוא שחום ועשוי היטב מבפנים, 5-4 דקות מכל צד (תלוי בעובי הנתח).
• כשהעוף מוכן,  פורסים אותו באלכסון לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ. מערבבים עם מרכיבי הסלט שבחרתם (ראו מתכונים בהמשך).

סלט של חזה עוף וירקות פריכים

צילום: דניה ויינר

מצרכים:
2 מלפפונים, חצויים לאורך ופרוסים
2 צנוניות, חצויות לאורך ופרוסות
1/2 בצל סגול, חצוי לאורך ופרוס
גזר קטן, מקולף, חצוי לאורך ופרוס
250 גרם חזה עוף צלוי (מתכון למעלה)
חופן עלים מליבה של חסה צעירה, שלמים או קרועים (לפי הגודל)

לרוטב ויניגרט מיונזי:
1 כף מיונז
2 כפות שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
קורט מלח ים
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית רוטב סרירצ’ה (לא חובה)

לרוטב ויניגרט חרדלי:
1 כפית שטוחה חרדל דיז’ון
1 כף חומץ יין לבן (או מיץ מ-1/2 לימון)
1/2 כפית סוכר
4 כפות שמן זית
קורט מלח ים
קורט פלפל שחור

אופן הכנה:
• חותכים את הירקות ומעבירים לקערה. מוסיפים את פרוסות העוף ומערבבים.
• בצנצנת, מערבבים היטב את חומרי הוויניגרט שבחרתם. יוצקים על הסלט ומערבבים. אוכלים מיד.

מתוך הספר בואו לאכול – ארוחות מהירות 10, 20, 30 דקות בהוצאת ידיעות ספרים.
צילומים: דניה ויינר

מחפשים עוד מתכונים לסלטים? נסו את אלה:
סלט גרגירי חומוס עם גבינת פטה
סלט פרחי כרובית עם ויניגרט
סלט בורגול

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top