רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - השף הפשוט - קובי פרידמן - בלינצ'ס תפוח אדמה ובטטה

בלינצ'ס תפוח אדמה ובטטה

נשאר פירה מאתמול? מכינים בלינצ'ס תפוח אדמה ובטטה נהדר. השף הפשוט קובי פרידמן מסביר איך

למתכון המלא גללו למטה.

מכינים את הבלינצ'ס – מערבבים בקערה 5 ביצים, 2 כוסות מים, 8 כפות שמן וכפית מלח לתערובת אחידה.


מוסיפים כוס וחצי קמח כוסמין מלא (אפשר להשתמש ברגיל) ומערבבים לתערובת אחידה. מניחים במקרר לשעה.


בינתיים מכינים את המילוי – מבשלים 6 תפוחי אדמה ו-3 בטטות במים עם כף אבקת מרק פרווה עד שמתרככים.
מסננים מהמים ומייבשים על האש למשך 2 דקות.
קוצצים בצל לבן ובצל סגול ומטגנים עד קרמול. מוסיפים את הבצלים לתפוחי האדמה והבטטות ומוסיפים גם חצי כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס. מועכים לפירה.


מחממים מחבת ומרססים במעט שמן לטיגון. שופכים מצקת מתערובת הבלינצ'ס. מטים את המחבת כך שהתערובת ממלאת את התחתית. אחרי שהבלינצ'ס מתייבש, הופכים לדקה ומורידים מהאש. יוצקים עוד אחד וחוזרים על הפעולה עד גמר התערובת. אין צורך לשמן כל פעם מחדש, רק בפעם הראשונה.


כשהבלינצ'סים מוכנים, מניחים כף וחצי מתערובת הפירה בקצה הבלינצ'ס. מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים כמו סיגר. מניחים על נייר אפייה בתבנית אפייה.


מורחים שמן זית ומעליו רוטב צ'ילי מתוק. מפזרים שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד שמשחים יפה.

מצרכים ל-14 בלינצ'ס

5 ביצים
2 כוסות מים
8 כפות שמן
1.5 כפיות מלח
1.5 כוסות קמח כוסמין מלא (אפשר גם רגיל)
6 תפוחי אדמה
3 בטטות
כף אבקת מרק פרווה
בצל רגיל
בצל סגול
חצי כפית פלפל שחור גרוס
תרסיס שמן לטיגון
שמן זית למריחה
רוטב צ'ילי
שומשום

אופן ההכנה:

מכינים את הבלינצ'ס – מערבבים בקערה ביצים, מים, שמן וכפית מלח לתערובת אחידה.
מוסיפים קמח כוסמין ומערבבים לתערובת אחידה. מניחים במקרר לשעה.
בינתיים מכינים את המילוי – מבשלים תפוחי אדמה ובטטות במים עם אבקת מרק עד שמתרככים.
מסננים מהמים ומייבשים על האש למשך 2 דקות.
קוצצים בצל לבן ובצל סגול ומטגנים עד קרמול. מוסיפים את הבצלים לתפוחי האדמה והבטטות ומוסיפים גם חצי כפית מלח ופלפל שחור גרוס. מועכים לפירה.
מחממים מחבת ומרססים במעט שמן לטיגון. שופכים מצקת מתערובת הבלינצ'ס. מטים את המחבת כך שהתערובת ממלאת את התחתית. אחרי שהבלינצ'ס מתייבש, הופכים לדקה ומורידים מהאש. יוצקים עוד אחד וחוזרים על הפעולה עד גמר התערובת. אין צורך לשמן כל פעם מחדש, רק בפעם הראשונה.
כשהבלינצ'סים מוכנים, מניחים כף וחצי מתערובת הפירה בקצה הבלינצ'ס. מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים כמו סיגר. מניחים על נייר אפייה בתבנית אפייה.
מורחים שמן זית ומעליו רוטב צ'ילי מתוק. מפזרים שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד שמשחים יפה.

מוזמנים להיכנס לדף הפייסבוק שלי, לעשות לייק וליהנות מלמעלה מ-1,600 מתכונים פשוטים וטעימים. בתיאבון!

kobyfridman

kobyfridman

בן 62, יליד רחובות, בשלן ושף כ-40 שנה. כל המתכונים הם קיבוץ גלויות ישראלי, פשוטים וטעימים לכל מטבח ביתי ולכל בני המשפחה, ילדים כגדולים. המטבח משולב במרכיבים בהישג יד - ירקות, פירות, קטניות, פסטות ובשרים. רוב המתכונים צמחוניים וטבעוניים.בעל הבלוג "קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם" שבו למעלה מ1700 מתכונים ואלפי תמונות נוספים טעימים מעניינים ופשוטים כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, "כנסו הירשמו לייקו ותיהנו מעדכונים טיפים מענה על שאלות חידושים והפתעות".
kobyfridman
kobyfridman

מתכונים אחרונים מאת kobyfridman (צפו בכולם...)

kobyfridman
koby2216874@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: