רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - ארוחת בוקר - ברוסקטות עגבניות וארטישוק

ברוסקטות עגבניות וארטישוק

ברוסקטות נפלאות עם ארטישוק משומר, עגבניות וגבינה בולגרית. הכי להרגיש בספרד

ברוסקטות מושלמות שמתאימות לכל רגע – לארוחת צהריים קלילה או כמנה ראשונה בארוחה, והכי כיף לנשנש אותן סתם ככה באמצע היום לצד כוס יין או בירה קרה ולהרגיש לרגע בספרד.

 

רכיבים (ל-8 ברוסקטות קטנות):

2 פרוסות לחם גדולות, חתוכות כל אחת ל-4

4 רבעי ארטישוק משומר בשמן, חתוכים לפרוסות דקות

עגבניה גדולה מגורדת בפומפיה

2-3 זיתים שחורים מגולענים וחתוכים

חופן שקדים פרוסים (אפשר בלי או עם אגוזים קצוצים במקום)

גבינת פטה/בולגרית, פרוסה לפרוסות מלבניות דקיקות

שמן זית

חומץ בלסמי

10 עלים גדולים של בזיליקום טרי

מלח ופלפל גרוסים

הוראות הכנה

  1. קליית הלחם – להתיז על הלחם מעט שמן זית משני צדדיו ולטפטף עליו כמה טיפות חומץ בלסמי (למי שאוהב), כדאי להיעזר במזרק. לחתוך כל פרוסה ל-4 חלקים שווים. לקלות על מחבת חמה מאוד כ-3 דקות מכל צד עד להשחמה.
  2. לערבב את העגבניה המגורדת עם מעט שמן זית, חומץ בלסמי (או כמה טיפות לימון) מלח ופלפל.
  3. לסדר את הברוסקטות בסדר הזה – לחם, חתיכת עלה בזיליקום, כפית עגבניה מגורדת (להשתדל בלי מים), פרוסת גבינה, עוד קרע של עלה בזיליקום, 2 פרוסות ארטישוק, 2 חתיכות זיתים וכמה פרוסות שקדים.
  4. להעביר לצלחת הגשה, להוסיף מעט פלפל גרוס ולהגיש.

הערה –

חתיכת הבזיליקום הראשונה שמניחים על הלחם, תפקידה להפריד מעט בין הרטיבות של העגבניה לבין הלחם, ובכל זאת, העגבניה מרטיבה את הלחם כעבור כמה זמן, כך שהכי כדאי לאכול מייד עם ההכנה.

 

צילומים: טליה הדר

eshetstyle
הי, אני טליה הדר, נשואה ואמא ל-3 קטנים. במקצועי אני בכלל עורכת דין...(אני יודעת, הכי לא קשור!) אני מטורפת על המטבח, על הבית והאימהות, על "הדברים הקטנים", על דברים פרקטיים, ועל סטיילינג, ובעיקר - על השילוב של הכל יחד.
קראתי לבלוג שלי EshetStyle - אשת חיל בסטייל ויש בו קצת מהכל - מתכונים קלים ומוגשים בסטייל, טיפים וקיצורי דרך לבית ולמטבח והמון רעיונות יצירתיים ופרקטיים להגשה ולאירוח.
מעבר לבלוג אני סטייליסטית מזון, מצלמת ומפתחת מתכונים ותכנים קולינריים עבר מגזינים וחברות מסחריות ונהנית מכל רגע!
eshetstyle
eshetstyle

מתכונים אחרונים מאת eshetstyle (צפו בכולם...)

eshetstyle
taliahadarel@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: