רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - ארוחת בוקר - ברוסקטות עגבניות וארטישוק

ברוסקטות עגבניות וארטישוק

ברוסקטות נפלאות עם ארטישוק משומר, עגבניות וגבינה בולגרית. הכי להרגיש בספרד

ברוסקטות מושלמות שמתאימות לכל רגע – לארוחת צהריים קלילה או כמנה ראשונה בארוחה, והכי כיף לנשנש אותן סתם ככה באמצע היום לצד כוס יין או בירה קרה ולהרגיש לרגע בספרד.

 

רכיבים (ל-8 ברוסקטות קטנות):

2 פרוסות לחם גדולות, חתוכות כל אחת ל-4

4 רבעי ארטישוק משומר בשמן, חתוכים לפרוסות דקות

עגבניה גדולה מגורדת בפומפיה

2-3 זיתים שחורים מגולענים וחתוכים

חופן שקדים פרוסים (אפשר בלי או עם אגוזים קצוצים במקום)

גבינת פטה/בולגרית, פרוסה לפרוסות מלבניות דקיקות

שמן זית

חומץ בלסמי

10 עלים גדולים של בזיליקום טרי

מלח ופלפל גרוסים

הוראות הכנה

  1. קליית הלחם – להתיז על הלחם מעט שמן זית משני צדדיו ולטפטף עליו כמה טיפות חומץ בלסמי (למי שאוהב), כדאי להיעזר במזרק. לחתוך כל פרוסה ל-4 חלקים שווים. לקלות על מחבת חמה מאוד כ-3 דקות מכל צד עד להשחמה.
  2. לערבב את העגבניה המגורדת עם מעט שמן זית, חומץ בלסמי (או כמה טיפות לימון) מלח ופלפל.
  3. לסדר את הברוסקטות בסדר הזה – לחם, חתיכת עלה בזיליקום, כפית עגבניה מגורדת (להשתדל בלי מים), פרוסת גבינה, עוד קרע של עלה בזיליקום, 2 פרוסות ארטישוק, 2 חתיכות זיתים וכמה פרוסות שקדים.
  4. להעביר לצלחת הגשה, להוסיף מעט פלפל גרוס ולהגיש.

הערה –

חתיכת הבזיליקום הראשונה שמניחים על הלחם, תפקידה להפריד מעט בין הרטיבות של העגבניה לבין הלחם, ובכל זאת, העגבניה מרטיבה את הלחם כעבור כמה זמן, כך שהכי כדאי לאכול מייד עם ההכנה.

 

צילומים: טליה הדר

eshetstyle
הי, אני טליה, בת 36, נשואה ואמא ל-3 קטנים. במקצועי אני בכלל עורכת דין...(אני יודעת, הכי לא קשור!) אני מטורפת על המטבח, על הבית והאימהות, על "הדברים הקטנים", על דברים פרקטיים, ועל סטיילינג, ובעיקר - על השילוב של הכל יחד. קראתי לבלוג שלי EshetStyle כי אני כותבת בו על הסטייל שלי בלהיות "אשת חיל".
eshetstyle
eshetstyle

מתכונים אחרונים מאת eshetstyle (צפו בכולם...)

eshetstyle
taliahadarel@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: