רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בשר - בריסקט, קרם בטטה וירקות

בריסקט, קרם בטטה וירקות

נתח עשיר בטעם ייחודי, על מצע של קרם בטטה מפנק וירקות עסיסיים

מצרכים: 

בריסקט, חזה הבקר (מס' 3) – נתח עשיר בטעם ייחודי, מעולה לבישול איטי וארוך,
דורש מעט תשומת לב ואהבה על מנת שיצא עסיסי ונימוח.

לבריסקט:

1 קילו בריסקט
2 עלי דפנה
2 גרגירי פלפל אנגלי
5 שיני שום
כפית עלי טימין (טרי בלבד)
6-7 חוטי רוזמרין (טרי בלבד)
כוס יין אדום איכותי
2 כפות דבש
3 בצלי שאלוט
מלח אטלנטי
פלפל גרוס טרי
3 כפות שמן זית
2 מח עצם (אופציונלי, להעשרת טעם הצלי והציר)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל – 150 מעלות.

מתבלים היטב את הנתח במלח, פלפל וטימין טרי,

מוסיפים מעט שמן זית ומעסים היטב את הנתח עם התבלינים.

מחממים מחבת/סיר נון סטיק עד שמעלה מעט עשן,

סוגרים את הנתח מכל צדדיו לקבלת צבע זהוב יפייפה.

מעבירים את הנתח לתבנית מרופדת בנייר אפייה,

חשוב שהתבנית תהיה בפרופורציה נכונה עם גודל הנתח, אנחנו רוצים תבנית כמה שיותר קטנה.

מעל הנתח מוסיפים את כל שאר המרכיבים, מוסיפים מעט מים (הנוזל צריך להגיע לרבע מגובה הנתח),

מכסים בנייר כסף בהדיקות לתבנית ומכניסים לתנור לארבע שעות.

*חשוב וקריטי להשקות את הנתח בנוזלי הבישול ולהפוך אותו כל חצי שעה.
*לאחר 4 שעות מוציאים את התבנים ובודקים את הנתח, ממשיכים בישול במידת הצורך (כל תנור מפזר חום ואוגר חום בצורה שונה).

מצרכים לקרם בטטה:

3 בטטות גדולות חתוכות לרבעים
2 כוסות חלב
50-100 גרם חמאה
מלח
פלפל לבן
קורט סוכר חום

אופן ההכנה:

בסיר מניחים את הבטטות, החלב ומוסיפים מים עד לגובה הבטטות. 

מבשלים עד שהבטטה רכה לחלוטין, מעבירים את הבטטות למעבד מזון וטחונים למרקם חלק, אפשר להוסיף ממי הבישול במידת הצורך,

מתבלים במלח, פלפל וסוכר, מוסיפים 50 גרם חמאה קרה, טועמים ומתקנים תיבול ומרקם לפי הצורך.

את הירקות נכין ממש בסמוך להגשת המנה, בשביל לשמור אותם במרקם ובצבע הנכון, גם כי נצטרך להשתמש בציר שנקבל מהבריסקט.

מצרכים לירקות:

2 ראשי באק צ'וי טרי
סלסלת פטריות שימג'י
מלח
פלפל
שמן זית
רבע כוס מציר הבריסקט המוכן

אופן ההכנה:

חותכים את הבק צ'וי לרבעים, חולטים במי מלח רותחים כדקה וחצי ומעבירים למי קרח.

במחבת מחממים כף שמן זית, מוסיפים את הפטריות לקבלת צבע זהוב, מוסיפים גם את הבק צ'וי לקבלת חריכה יפה,

מתבלים בעדינות במלח ופלפל, מוסיפים מציר הבריסקט ונותנים לרוטב להצטמצם לחלוטין ולהדבק אל הירקות.

בשלב זה גם את הבריסקט נפרוס ונחמם בעדינות במחבת עם נוזלי הבישול.

בתהליך הזה אנחנו מרככים עוד יותר את הבשר ומחדירים את טעמי הציר אל שטח גדול יותר חוץ מהמעטפת.

זה הכל,
עוברים לחלק הכי כיף, הצילחות.. תתפרעו!

בתאבון :)

 

 

טל מגן

"קוראים לי טל מגן, בת 23 מבאר שבע ואני טבחית.

את דרכי במטבח התחלתי בבית, אל תוך מטבח פרסי עשיר ומדהים.

את דרכי המקצועית התחלתי בגיל 17 בביסטרו בשרים קטן ונחמד בדרום הארץ,

עבדתי במסעדות שף, נחשפתי לחומרי גלם איכותיים וטכניקות ברמה הכי גבוהה,

העברתי ארוחות פרטיות בקונספט טבעוני,

וניהלתי מטבח בבית קפה-קונדטוריה קטן וקסום בקיבוץ במרכז הארץ.

מזמינה אתכם/ן לעקוב ולהתנסות במתכונים המגוונים שלי שמבוססים ברובם על המטבח האיטלקי והתאי.

בנוסף אני מפתחת מתכונים ללא גלוטן, דלי פחמימות ודלי שומן".

לעוד מתכונים של טל מוזמנות ומוזמנים לבקר בעמוד האינסטגרם שלה. 

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: