רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - השף הפשוט - קובי פרידמן - גלילי מצה במילוי פירה

גלילי מצה במילוי פירה

השף הפשוט קובי פרידמן מכין גלילי מצה ממולאים בפירה תפוחי אדמה ובצל מקורמל. תוספת נהדרת לכל ארוחה בפסח

למתכון המלא גללו למטה.

מכינים את הפירה: מבשלים 1 ק"ג תפוחי אדמה ומועכים לפירה.


מטגנים 3 בצלים עד קרמול ומוסיפים לתפוחי האדמה.
מוסיפים גם 3 כפות שמן זית, חצי כפית פלפל שחור גרוס ומלח לפי הטעם. מצננים מעט.


מרטיבים חצאי מצות עד התרככות. מניחים את המצות זו לצד זו.


מגלגלים מצה רטובה על גליל אפייה ומניחים על נייר אפייה בתבנית אפייה, עם הקצה כלפי מטה.


מורחים על הגלילים שמן זית ומפזרים קצח. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד שהגלילים מתייבשים ומזהיבים.


מצננים ומוציאים את גלילי האפייה מתוך גלילי המצות.
מכניסים את תערובת הפירה לשקית זילוף וממלאים את הגלילים בפירה.


מחזירים לתנור החם ל-20 דקות אפייה ב-190 מעלות.

מצרכים:

1 ק"ג תפוחי אדמה
3 בצלים
3 כפות שמן זית + מעט שמן זית למריחה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
מלח לפי הטעם
מצות חצויות
קצח

אופן ההכנה:

מכינים את הפירה: מבשלים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה.
מטגנים את הבצלים עד קרמול ומוסיפים לתפוחי האדמה.
מוסיפים גם שמן זית, פלפל שחור גרוס ומלח לפי הטעם. מצננים מעט.
מרטיבים חצאי מצות עד התרככות. מניחים את המצות זו לצד זו.
מגלגלים מצה רטובה על גליל אפייה ומניחים על נייר אפייה בתבנית אפייה, עם הקצה כלפי מטה.
מורחים על הגלילים שמן זית ומפזרים קצח. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד שהגלילים מתייבשים ומזהיבים.
מצננים ומוציאים את גלילי האפייה מתוך גלילי המצות.
מכניסים את תערובת הפירה לשקית זילוף וממלאים את הגלילים בפירה.
מחזירים לתנור החם ל-20 דקות אפייה ב-190 מעלות.

בדף הפייסבוק שלי תוכלו למצוא עוד המון מתכונים מעולים ופשוטים. מוזמנים לבקר!

 

kobyfridman

kobyfridman

בן 62, יליד רחובות, בשלן ושף כ-40 שנה. כל המתכונים הם קיבוץ גלויות ישראלי, פשוטים וטעימים לכל מטבח ביתי ולכל בני המשפחה, ילדים כגדולים. המטבח משולב במרכיבים בהישג יד - ירקות, פירות, קטניות, פסטות ובשרים. רוב המתכונים צמחוניים וטבעוניים.בעל הבלוג "קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם" שבו למעלה מ1700 מתכונים ואלפי תמונות נוספים טעימים מעניינים ופשוטים כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, "כנסו הירשמו לייקו ותיהנו מעדכונים טיפים מענה על שאלות חידושים והפתעות".
kobyfridman
kobyfridman

מתכונים אחרונים מאת kobyfridman (צפו בכולם...)

kobyfridman
koby2216874@gmail.com

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים