רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - טבעוני - דאל – מרק עדשים הודי

דאל – מרק עדשים הודי

דאל הוא מרק עדשים הודי. מנה בריאה, טעימה וממכרת שהודים מכינים ואוכלים בכל ימות השנה

מצרכים:

500 גר' עדשים כתומות.

פלפל חריף אדום יבש.

1 בצל.

3 כפות שמן.

1 כף מלח.

חצי כפית זנגביל יבש.

1 כף כמון.

1 כף כורכום.

1 מלח.

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את העדשים כחצי שעה. שוטפים ומסננים.
  2. שמים בסיר גדול את העדשים ומעל מים קרים עד לכיסוי העדשים.
  3. חותכים את הבצל לשמיניות ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה ללא מכסה.
  4. לאחר הרתיחה מוציאים את הקצף הלבן שנוצר בעזרת כף. מנמיכים את האש ומכסים.
  5. מבשלים עד לריכוך העדשים.
  6. במחבת קטנה קולים את כל התבלינים עם מעט שמן ומוסיפים לסיר המרק. ניתן להוסיף מים רותחים לפי הצורך לקבלת מרקם סמיך.

 

שירה עזרה קיסוס

"מתמחה במטבח ההודי עליו גדלתי, מעבירה סדנאות בישול במקומות שונים בארץ, ומגיעה עד הבית לארוחות פרטיות,

חוקרת את המטבח ההודי ועובדת על ספר בישול. מוזמנים להצטרף לסדנאות הבישול שלי בהם אני מלמדת מנות הודיות מסורתיות

אותן למדתי מסבתי ואמי. הסדנאות מתקיימות בראשון לציון. לפרטים צרו קשר- 0528200210"

לעוד מתכונים של שירה מוזמנים לבקר בעמוד האינסטגרם שלה :) 

 

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: