רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - כללי - המדריך לתכנון חתונה טבעונית!

המדריך לתכנון חתונה טבעונית!

חתונה טבעונית היא הדבר החם ביותר השנה בתחום הקולינריה לחתונות והיא כאן כדי להישאר, קבלו 3 מתכונים נהדרים שתוכלו למצוא באחת מוצלחת!

באדיבות קבוצת פאפזו! 

עונת החתונות שנפתחת בקרוב מלאה בחידושים והפתעות. אחת המגמות המובילות גם השנה היא חתונה טבעונית. אורחים שהוזמנו לחתונות טבעוניות לאחרונה יצאו עם המון מחמאות מהאוכל שהוגש, והמנות שהם אכלו לא היו כאלה שהייתם רגילים לראות תמיד באירועים. כל המנות בחתונה היו טבעוניות!

חתונה טבעונית היא הדבר החם ביותר השנה בתחום הקולינריה לחתונות והיא כאן כדי להישאר. היא ממשיכה קו פופולרי של שילוב מנות טבעוניות באירועים שתפס תאוצה ענקית בשנים האחרונות, ולא בכדי – שפים מוכשרים ויצירתיים באולמות רבים הצליחו לשדרג מנות טבעוניות קיימות ולהמציא מנות חדשות ברמה כל כך גבוהה, שחלקן מתעלות באיכותן ובטעמן על המנות הקלאסיות מן הים והיבשה, ויסלחו לנו הקרניבורים.

ומה לגבי המוזמנים שלכם?

בזמן שאתם חובבים מושבעים של מנות טבעוניות, כנראה שזה לא בדיוק הלחם והחמאה של חלק מהאורחים שלכם.

לכן, חשוב מאוד לגבש דעה אחידה וליישר קו ביניכם בשלב הראשוני של התכנונים (כי אתם הולכים לקבל המון שאלות והרמות גבה מכל הכיוונים), ליידע את האורחים כבר בשלב ההזמנות שהמנות יהיו טבעוניות, ולתבל את ההזמנה לחתונה במשפטים שיעוררו להם את בלוטות הטעם ואת חוש הסקרנות, וכך יגיעו לאירוע עצמו בפתיחות ובהתלהבות.

וכמובן, לא נשאיר אתכם בלי כמה מנות טבעוניות מדהימות שאפשר למצוא כבר בחתונות.

3 מנות טבעונית יצירתיות וטעימות בטירוף עם מתכונים מפורטים, באדיבות השף בני מדר מקולוניה, כפר אירועים:

פטה כבד טבעוני:

 

מצרכים:

פטה:

1 קוביה טופו (300 גרם)

3 בצלים גדולים

1 כף גדושה אבקת שמרי בירה

2 כפות אגוזי מלך

1 כף גרעיני חמניה לא קלויים

1 כף רוטב סויה

מלח, פלפל שחור

רוטב וקישוט:

רוטב תות

2 עלי אנדיב סגול

מעט קרם קוקוס

2 פרחי אמנון ותמר

אופן הכנה:

חותכים את הבצלים לקוביות גסות ומטגנים בסיר עם מעט שמן עד שהבצלים זהובים לגמרי (על גבול השרופים).

מפוררים את הטופו לקערה בעזרת הידיים וסוחטים היטב מנוזלים. מוסיפים את הטופו לסיר ומערבבים היטב. מוסיפים שמרי בירה ומטגנים עוד מספר דקות.

מסירים את הסיר מהאש ומצננים.

מעבירים את התערובת למעבד מזון ומוסיפים אגוזי מלך, גרעיני חמניה, רוטב סויה, מלח ופלפל. טוחנים היטב עד שנוצרת משחה אחידה. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

מרפדים תבנית בניילון נצמד ומעבירים את התערובת לתבנית.

משטחים את הפטה היטב וסוגרים מלמעלה בעזרת ניילון נצמד (בצמוד לחלק העליון של הפטה).

מעבירים למקרר ל4-5 שעות עד שהפטה מתייצב.

אופן הגשה:

יוצקים כף רוטב תות בצלחת, מניחים במרכז הצלחת את שתי קוביות פטה הכבד, שמים בעדינות 2 חתיכות אנדיב סגול מעל ולצד הפטה, מפזרים פרחי אמנון ותמר רעננים וזולפים טיפות קרם קוקוס מתקתק.

 

טרטר אבטיח עם רוטב תפוזים אסיאתי:

מצרכים:

אבטיח כבוש:

300 גרם אבטיח

30 גרם ג'ינג'ר קצוץ

50 מ"ל רוטב סויה

30 מ"ל שמן זית

10 מ"ל שמן שומשום

קמצוץ מלח גס

רוטב וקישוט:

2 תפוזים

200 גרם סוכר

3 יחידות אספרגוס

3 פרחי כרובית סגולה

זוקיני פרוס בקולפן

1 צנונית

30 גרם גבינת שמנת טבעונית

פרח אמנון ותמר

אופן הכנה:

חותכים את האבטיח לקוביות קטנות באופן שווה ושמים בקערה. מתבלים ומשרים במרינדת סויה, ג'ינג'ר, שמן זית ומלח גס.

ממיסים 200 גרם סוכר במחבת, מוסיפים מיץ תפוזים סחוט ומסונן מ-2 תפוזים, מערבבים לתערובת אחידה, מביאים לרתיחה, מכבים ומצננים.

חולטים את האספרגוס והכרובית הסגולה במים חמים. פורסים דק את הצנונית.

אופן הגשה:

מסדרים את קוביות האבטיח הכבוש בשולי הצלחת וזולפים מעל טיפות גבינת שמנת טבעונית.

יוצקים את רוטב התפוזים המקורמל בתחתית הצלחת ומסדרים בחצי גורן כרובית סגולה, זוקיני וצנונית ומעטרים מעל עם פרחי אמנון ותמר.

 

 

מוס תות ופטל:

מצרכים:

300 גרם מחית תות

300 גרם מחית פטל

150 גרם סוכר

400 גרם קצפת פרווה

200 סמ"ק מים

כפית תמצית תות ופטל

300 גרם חמאת קקאו מומס

100 גרם שוקולד לבן

מעט צבע מאכל אדום

80 מ"ל קרם פטיסייר טבעוני

אופן הכנה:

טוחנים בקערה עמוקה עם מיקסר את מחית התות, הפטל והסוכר, עד לקבלת מרקם חלק.

מוסיפים לקערה קצפת, מים ותמציות תות ופטל. מקציפים ומקפלים את הקצפת והמחית.

מוזגים את התערובת לתבנית סיליקון מעוצבת לפי הצורה הרצויה ומקפיאים.

ממיסים בסיר חמאת קקאו ושוקולד לבן ומוסיפים צבע מאכל אדום. מצננים וטוחנים עם מיקסר למרקם חלק.

מסננים את התערובת ומעבירים לתוך אקדח צבע.

מוציאים את תערובת המחית מהקפאה, מניחים על צלחת הגשה ומרססים באמצעות אקדח הצבע את חמאת הקקאו והשוקולד הלבן באופן שווה.

מזלפים קרם פטיסייר עם שק זילוף וצינטר מעל המוס הקפוא.

 

בתיאבון!

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: