רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - ארוחת בוקר - חמין טבעוני עם קוגל

חמין טבעוני עם קוגל

מי שטורח בערב שבת יאכל חמין טבעוני עם קוגל בשבת. ארוחת בוקר טבעונית מושלמת לשבת, עם טעם של בית

kobyfridman

בן 62, יליד רחובות, בשלן ושף כ-40 שנה. כל המתכונים הם קיבוץ גלויות ישראלי, פשוטים וטעימים לכל מטבח ביתי ולכל בני המשפחה, ילדים כגדולים. המטבח משולב במרכיבים בהישג יד - ירקות, פירות, קטניות, פסטות ובשרים. רוב המתכונים צמחוניים וטבעוניים.בעל הבלוג "קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם" שבו למעלה מ1700 מתכונים ואלפי תמונות נוספים טעימים מעניינים ופשוטים כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, "כנסו הירשמו לייקו ותיהנו מעדכונים טיפים מענה על שאלות חידושים והפתעות".

למתכון המלא גללו למטה.

מכינים את הקוגל 24 שעות לפחות לפני תחילת הכנת החמין. מטגנים במחבת 2 בצלים עד קרמול. מוסיפים 2 כוסות קמח כוסמין מלא, כוס פירורי לחם מוזהבים, כפית וחצי מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס, כפית וחצי פפריקה וכפית סוכר דמררה. מערבבים היטב ומורידים מהאש.
מוסיפים חצי כוס שמן וכוס ורבע מים רותחים ומערבבים עד ליצירת בצק אחיד. מצננים, מחלקים את הבצק ל-4 גלילים שווים בגודלם ועוטפים כל אחד מהם בניילון נצמד, כמו סוכריה. מכניסים את הגלילים ללילה לפריזר להתייצבות.


24 שעות אחרי מתחילים להכין את החמין. קוצצים 3 בצלים ומטגנים אותם. מניחים אותם בתחתית הסיר שייכנס לתנור (אפשר להשתמש גם בסיר חשמלי לבישול איטי).


מקלפים 16 מיני תפוחי אדמה ומניחים מעל הבצל.


מחוררים חורים קטנים בשקית קוקי ומכניסים לתוכה כוס וחצי חיטה.


מוסיפים לסיר גם 300 גרם חומוס קפוא, 300 גרם שעועית אדומה קפואה ו-300 גרם שעועית לבנה קפואה.


מוסיפים 2 כפות אבקת מרק פרווה, 3 כפות פפריקה, 3 כפות סילאן טבעי, כפית מלח, כפית פלפל שחור גרוס וצרור קליפות בצל יבש בשביל הצבע.


מוסיפים מים רותחים כ-1 ס"מ מעל תכולת הסיר.


מביאים לרתיחה ואז מבשלים שעתיים על חום נמוך.
מוציאים את הקוגל מהמקפיא ומורידים את הניילון. מכניסים את הקוגל לסיר, כך שיהיה טבול עד 3/4 גובה בנוזלי החמין.


מכניסים לתנור ללילה על חום של 90 מעלות.

מצרכים:

לקוגל:
2 בצלים
2 כוסות קמח כוסמין מלא
כוס פירורי לחם מוזהבים
1.5 כפיות מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
1.5 כפיות פפריקה
כפית סוכר דמררה
חצי כוס שמן
1/4 1 כוסות מים רותחים

לחמין:
3 בצלים
16 מיני תפוחי אדמה
1.5 כוסות חיטה
300 גרם חומוס קפוא
300 גרם שעועית אדומה קפואה
300 גרם שעועית לבנה קפואה
2 כפות אבקת מרק פרווה
3 כפות פפריקה
3 כפות סילאן טבעי
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
צרור קליפות בצל יבש (מעניק צבע)

אופן ההכנה:

מכינים את הקוגל 24 שעות לפחות לפני תחילת הכנת החמין. מטגנים במחבת את הבצלים עד קרמול. מוסיפים קמח כוסמין, פירורי לחם, מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה וסוכר. מערבבים היטב ומורידים מהאש.
מוסיפים שמן ומים רותחים ומערבבים עד ליצירת בצק אחיד. מצננים, מחלקים את הבצק ל-4 גלילים שווים בגודלם ועוטפים כל אחד מהם בניילון נצמד, כמו סוכריה. מכניסים את הגלילים ללילה לפריזר להתייצבות.
24 שעות אחרי מתחילים להכין את החמין. קוצצים את הבצלים ומטגנים אותם. מניחים אותם בתחתית הסיר שייכנס לתנור (אפשר להשתמש גם בסיר חשמלי לבישול איטי).
מקלפים תפוחי אדמה ומניחים מעל הבצל.
מחוררים חורים קטנים בשקית קוקי ומכניסים לתוכה את החיטה.
מוסיפים לסיר גם חומוס, שעועית אדומה ושעועית לבנה.
מוסיפים אבקת מרק, פפריקה, סילאן, מלח, פלפל שחור וצרור קליפות בצל יבש בשביל הצבע.
מוסיפים מים רותחים כ-1 ס"מ מעל תכולת הסיר.
מביאים לרתיחה ואז מבשלים שעתיים על חום נמוך.
מוציאים את הקוגל מהמקפיא ומורידים את הניילון. מכניסים את הקוגל לסיר, כך שיהיה טבול עד 3/4 גובה בנוזלי החמין.
מכניסים לתנור ללילה על חום של 90 מעלות.

 

בדף הפייסבוק ובאינסטגרם שלי תוכלו למצוא עוד הרבה מתכונים מאוד פשוטים ומאוד טעימים. מוזמנים לבקר!

kobyfridman

kobyfridman

kobyfridman
kobyfridman
koby2216874@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
-->
%d בלוגרים אהבו את זה: