רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - שבועות - כדורי לאבנה תוצרת בית בציפוי תבלינים

כדורי לאבנה תוצרת בית בציפוי תבלינים

כדורי לאבנה ביתיים, מתכון קליל ופשוט אך מיוחד וטעים להפליא

כדורי לאבנה תוצרת בית בציפוי תבלינים, מתכון נפלא של טל מגן :) 

מצרכים:

3 ליטר יוגורט 4% (צאן, בקר, עזים).

2 כפות מלח.

2 כפות מיץ לימון טרי.

חצי כפית גרידת לימון (אופציונלי).

חצי כפית שום כתוש טרי.

תבלינים לבחירתכם

(ממליצה על תערובות כגון: קצח וסומק, שומשום וזעתר, פיסטוקים ופלפל שחור, דואה ואורגנו).

חיתול בד גדול/גזה גדולה.

2 קערות גדולות.

כף עץ.

 

הוראות הכנה: 

בקערה מוסיפים את היוגורט, המלח והשום,

מערבבים היטב, טועמים ומוסיפים בהדרגה את מיץ הלימון וגרידת הלימון,

חשוב שתגיעו לטעם שהוא חמוץ מספיק לטעמכם ולא יותר מדי.

כאשר כל הטעמים מאוזנים, פורסים את החיתול בתוך הקערה הנקייה ושופכים את התערובת אל תוך החיתול,

אוספים את קצוות החיתול וקושרים באמצע לייצירת כדור.

תולים במקום גבוהה עם קערית מתחת לאסיפת הנוזלים שיתנקזו.

ככל שניתן ללאבנה לעמוד ולהתייבש כך יעלו אחוזי השומן והמוצקות של הגבינה,

אני ממליצה על 12 שעות, בכל אופן תמיד אפשר לפתוח, לטעום ולהמשיך בייבוש.

כשהלאבנה מוכנה, בעזרת ידיים רטובות מעט יוצרים כדורים,

את הכדורים מגלגלים בתוך תערובות התבלינים שיצרנו,

מעבירים לצנצנת מעוקרת מלאה בשמן זית איכותי ועשבי תיבול טריים (רוזמרין, טימין, מרווה),

וזה הכל, קיבלתם כדורי לאבנה טעימים בטירוף שישמרו כשבועיים במקרר,

ואין כמו לנשנש אותם עם לחם חם וטרי, להוסיף מעל פוקאצ'ה או ליד סלט עשיר.

חג שמח :)

טל מגן

"קוראים לי טל מגן, בת 23 מבאר שבע ואני טבחית.

את דרכי במטבח התחלתי בבית, אל תוך מטבח פרסי עשיר ומדהים.

את דרכי המקצועית התחלתי בגיל 17 בביסטרו בשרים קטן ונחמד בדרום הארץ,

עבדתי במסעדות שף, נחשפתי לחומרי גלם איכותיים וטכניקות ברמה הכי גבוהה,

העברתי ארוחות פרטיות בקונספט טבעוני,

וניהלתי מטבח בבית קפה-קונדטוריה קטן וקסום בקיבוץ במרכז הארץ.

מזמינה אתכם/ן לעקוב ולהתנסות במתכונים המגוונים שלי שמבוססים ברובם על המטבח האיטלקי והתאי.

בנוסף אני מפתחת מתכונים ללא גלוטן, דלי פחמימות ודלי שומן".

לעוד מתכונים של טל מוזמנות ומוזמנים לבקר בעמוד האינסטגרם שלה. 

 

הוסף תגובה

Scroll To Top
-->
%d בלוגרים אהבו את זה: