רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - חדשות האוכל - כיתת אומן לשבועות עם אסטלה

כיתת אומן לשבועות עם אסטלה

ביקרנו בכיתת אומן לשבועות עם אסטלה ובשיתוף יצרנית המזון הישראלית "מיה"- ולא התאכזבנו. הפרטים בהמשך…

כיתת אומן לשבועות עם אסטלה

אז למי שעוד לא מכיר\ה- אסטלה היא שף, קונדיטורית, שוקולטיירית, בעלת בית ספר גבוה לאפייה וקונדיטוריה, ומנחת טלוויזיה ישראלית (השופטת הקשוחה והכריזמטית שאנחנו אוהבים מבייק אוף).

בימים אלה, משתפת אסטלה פעולה עם יצרנית המזון הישראלית "מיה" המציגה לקראת שבועות את "הסדרה הכחולה" שלה, סדרת מוצרי אגוזים שונים ושקדים לאפייה ובישול, המתווספת לחטיבת האפייה של מיה, ומיועדים לשימוש בייתי ומקצועי. "הסדרה הכחולה" עושה לאופים שבינינו חיים קלים וכוללת שקדים טחונים; מולבנים שלמים; שבבים ופרוסות; אגוזי מלך שלמים, טחונים וגרוסים; קשיו גרוס, בוטנים גרוסים; פיסטוק מקולף; פקאן שלם; פקאן מסוכר; צנוברים ועוד. יחד הם מריצים את כיתת האומן המיוחדת לשבועות.

אז מה חשבנו על כיתת האמן…

היה טעים! ראשית התכנסו המשתתפים סביב השולחן ואסטלה, בליווי סו שף צעירה וחביבה, החלה להסביר בפירוט כיצד מכינים את שתי המנות החגיגיות שלאחר מכן נעשה בעצמנו. המנות- כנאפה של אסטלה עם גבן בייתי ומרציפן בסגנון Calisson (ממתק שקדים מסורתי מפרובאנס), נראות תחילה מאתגרות ומורכבות להכנה, אך לאחר הסבר מפורט וברור של אסטלה הדברים מתחילים להתבהר, והמשימה נראית אפשרית בהחלט.

למתכונים:

הכנאפה של אסטלה

כנאפה ביתי, חם, מפנק ומנחם. עם גבן שמכינים בעצמנו, שערות קדאיף בחמאה שקיבלו מנה הגונה של סילאן מתקתק, פיסטוקים קלופים, שקדים גרוסים וצנוברים.

מצרכים:

ל-גבן:

2 ליטר חלב.

100 גר' חומץ לבן.

הוראות הכנה:

לחמם את החלב ל-90 מעלות, להוסיף חומץ ולתת להתגבן.

לאסוף את הגבן ולסנן בבד גבינה.

שערות קדאיף:

200 גר' שערות קדאיף.

50 גר' חמאה.

הוראות הכנה:

לשמן בנדיבות את המחבת ולהניח עליה מחצית מהשערות.

להניח עליהן את כל הגבן ולכסות ביתרת השערות.

להתחיל לטגן, לאחר 3-4 דקות, להפוך ולטגן על הצד השני עוד כ- 3 דקות.

לצקת את הסילאן על הכנאפה החם ולפזר אגוזים קלויים.

לסירופ:

סילאן טבעי–  לפי הטעם. אפשר לדלל במעט מים רותחים

קישוט מלמעלה:

פיסטוק קלוף, שקדים גרוסים, צנוברים ("מיה").

לקלייה במחבת 2-3 דקות תוך כדי הקפצה רציפה. בתנור: 120 מעלות 10 דקות.

 

מרציפן בסיגנון CALISSON

ממתק מרציפן עשיר, מתוק ומענג עם פיסטוק, ללקק את האצבעות.

לבשל עד לטמפ' של 116°C :

750 גר' סוכר

200 גר' מים

 הוראות הכנה: 

לצקת על 1 ק"ג שקדים מולבנים שלמים/חצויים/גפרורים "מיה",

לעטוף בסוכר (SABLER) ולקרר על מגש,

להוסיף:

125 גר' סירופ גלוקוזה,

125 גר' סוכר אינוורטי,

גרידת הדרים (לימון, אשכולית ותפוז),

300 גר׳ פיסטוק קלוף ״מיה״,

לטחון הכל.

להוסיף לבלילה:

50 גר' ליקר תפוז (GRAND MARNIER או COINTREAU וצבע מאכל צהוב- אופציונאלי),

לרדד את כל התערובת על נייר עמילן, לכסות ברויאל אייסינג עם מיץ לימון ולחתוך בגיטרה.

להשאיר לייבוש – יום.

בתיאבון וחג שמח שיהיה :)

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: