רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - המטבח של טל מגן - כרובית בטחינה

כרובית בטחינה

תוספת טעימה בטירוף, עשירה בטעם ועניין, קרמית וקלילה.

כרובית בטחינה בסגנון מפתיע 

מצרכים:

1 ראש כרובית.

תבלין קארי יבש.

טימין טרי.

סוכר חום/דבש/סילאן.

שמן זית.

מלח ים.

פלפל גרוס.

צ'ילי יבש (אופציונלי ורצוי).

1 לימון.

טחינה גולמית.

מי קרח.

שום כתוש.

עירית.

הוראות:

מחממים תנור ל-220 מעלות,

מפרקים לפרחים קטנים את ראש הכרובית, שוטפים היטב ומסדרים על גבי תבנית אפייה.

מתבלים את הכרובית בנדיבות בתבלין הקארי, קורט מלח, פלפל וצ'ילי,

מוסיפים 2-3 ענפי טימין טרי, כפית סוכר חום או כף דבש/סילאן.

מוסיפים שמן זית בנדיבות ומערבבים היטב בכדי לעטוף את כל פרחי הכרובית בשמן והתבלינים.

מכניסים לתנור ל20-30 דקות, הוציאו אותה כשאר היא רכה אך נגישה וכאשר צבעה מקורמל מעט, זהוב ויפה.

 

בזמן שהכרובית מתקררת מעט, מכינים את הטחינה:

בקערה הוסיפו את הטחינה הגולמית,

התחילו מרבע כוס טחינה, חצי כפית שום כתוש, קורט מלח ופלפל.

הוסיפו את מי הקרח בהדרגה עד ליצירת מרקם סמיך אך שנוזל מהכף, הוסיפו כף מיץ לימון טרי. טעמו ותקנו תיבול.

 

הרכבה סופית:

חיתכו בערך כף של קוביות לימון קטנטנות (עם הקליפה), הוסיפו אל הכרובית וערבבו עם הטחינה.

העבירו לצלחת, הוסיפו עירית קצוצה (גם פטרוזיליה ובזיליקום יעבדו מצויין),

הגישו וטרפו!

בתאבון 💛

 

טל מגן

"קוראים לי טל מגן, בת 23 מבאר שבע ואני טבחית.

את דרכי במטבח התחלתי בבית, אל תוך מטבח פרסי עשיר ומדהים.

את דרכי המקצועית התחלתי בגיל 17 בביסטרו בשרים קטן ונחמד בדרום הארץ,

עבדתי במסעדות שף, נחשפתי לחומרי גלם איכותיים וטכניקות ברמה הכי גבוהה,

העברתי ארוחות פרטיות בקונספט טבעוני,

וניהלתי מטבח בבית קפה-קונדטוריה קטן וקסום בקיבוץ במרכז הארץ.

מזמינה אתכם/ן לעקוב ולהתנסות במתכונים המגוונים שלי שמבוססים ברובם על המטבח האיטלקי והתאי.

בנוסף אני מפתחת מתכונים ללא גלוטן, דלי פחמימות ודלי שומן".

לעוד מתכונים של טל מוזמנות ומוזמנים לבקר בעמוד האינסטגרם שלה. 

 

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: