רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - כללי - לביבות טרי קולור

לביבות טרי קולור

לביבות טרי קולור העשויות מגזר, ברוקולי , תפוח אדמה ובטטה ומשגעות בטעמן וצבעוניותן המיוחדות. באדיבות שף מלון רימונים גלי כנרת מוטי אזולאי.  

חנוכה מתקרב אלינו בצעדי ענק, וכולנו יודעים שמדובר בחג הטיגונים. שניים ממאכלי החג האופייניים הם לביבות וסופגניות אותם מטגנים בשמן עמוק, יש האומרים כי זה לזכר נס פח השמן שנעשה בימים ההם. מוטי אזולאי, שף מלון רימונים גלי כנרת, מציע מתכון ללביבות המסורתיות עם טוויסט עכשווי: לביבות תפוחי האדמה הקלאסיות הופכות ללביבות טרי קולור העשויות מגזר, ברוקולי , תפוח אדמה ובטטה ומשגעות בטעמן וצבעוניותן המיוחדות.

לביבות טרי קולור

החומרים להכנת 6/10 מנות

500 גרם גזר

400 גרם ברוקלי סנפרוסט או בצל ירוק

4 תפוחי אדמה או בטטה

100 גרם מחמאה

10 ביצים

5 כפות קמח

150 גרם גבינה צהובה מגורדת

מעט שמן לטיגון

מלח , פלפל 

קורט אגוז מוסקט טחון 

 

אופן הכנה

  1. לשטוף ולגרד את הגזר במגרדת.
  2. לקלף, לשטוף ולגרד את התפוח אדמה במגרדת.
  3. לקצוץ את הברוקולי בסכין.
  4. לערבב את כול החומרים בקערה להוסיף את התבלינים.
  5. להכניס למקרר ל-20 דקות על מנת שהירקות יתרככו.
  6. לחמם מחבת שטוח עם שמן עד לחום בינוני.
  7. להוציא את התערובת מהמקרר ובעזרת כף להתחיל לטגן. אחרי שמזהיב ניתן להפוך.
  8. מומלץ להגיש לצד שמנת חמוצה או לצד רוטב טריאקי עם שומשום.

בתיאבון! 

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: