רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - במטבח של פלג - לחם אגוזים מכוסמין מלא

לחם אגוזים מכוסמין מלא

טור המתכונים של פלג בכור, והפעם- לחם אגוזים אוורירי מכוסמין מלא

המצרכים:

1 ק״ג קמח כוסמין

2 כפות שמרים יבשים

כוס אגוזי מלך

2 גביעי לבן

כף מלח

400 מ״ל מים פושרים

לציפוי: תערובת של אגוזים, קשיו, צנוברים ופקאנים. 

 

אופן ההכנה:

שמים במיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והאגוזים ומערבבים כדקה,

מוסיפים את היוגורט וחצי מכמות המים ואז את המלח (שלא יהיה במגע ישיר עם השמרים), 

מוסיפים בהדרגה את שאר המים עד לקבלת בצק רך ונעים לעבודה, 

ממשיכים ללוש במיקסר עוד כ- 8 דקות,

שמים בצד בקערה מכוסה לכ-40 דקות לתפיחה,

מחלקים את הבצק ל-4, עושים כדור מכל רבע וטובלים בתערובת האגוזים,

מניחים על תבנית אפייה במרחק אחד מהשני,

נותנים להם תפיחה קצרה נוספת של עוד 10 דקות,

מכניסים לתנור בחום גבוהה 200-220 מעלות לרבע שעה (ליצור ״קראסט״) ואז מורידים לחום של 180 לעוד רבע שעה עד שמשחים. 

בתאבון

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: