רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - המטבח של דבורה - לחם גבינות חם

לחם גבינות חם

לחם גבינות חם ומפנק, שמן זית ושאר ירקות, מתכון מהמטבח של סבתא דבורה

מצרכים:

500 גרם קמח.

כף שמרים.

כף סוכר.

כפית מלח.

כוס וחצי חלב.

רבע כוס שמן זית.

חצי קוטג׳.

פרמזן מגורד.

אופן הכנה:

מעבדים את כל המרכיבים למעט המלח ביד או במיקסר עם וו לישה,

מוסיפים את המלח תוך כדי לישה עד שמקבלים בצק לח ומעט דביק,

מעסים את הבצק במעט שמן, מכסים ומתפיחים עד שיכפיל את עצמו,

לאחר התפחה ראשונה לוקחים את הבצק ופותחים אותו בתבנית של תנור משומנת היטב – ניתן גם מעל נייר אפייה,

מתפיחים שוב לחצי שעה ובינתיים חותכים לקוביות עגבניות, גמבות, או כל ירק אחר שאתם אוהבים,

פלפל חריף, גבינת ריקוטה, בולגרית, ופזרו שומשום רגיל/שחור/קצח/צנוברים למעלה,

אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 30 דקות בתא האמצעי,

מזלפים מעט שמן זית לפני הגשה ובתיאבון :)

על המתכונאית: דבורה אוזנה 

"אימא לארבעה וסבתא לשמונה, מאז שאני זוכרת את עצמי תמיד הייתי צמודה לאימא שלי במטבח,

כל מה שהיה קשור בו ריגש ועניין אותי- בישול, אפייה, כלים יפים, גדג׳טים. אט אט למדתי את האוכל של אימא, מצאתי את עצמי מאלתרת,

משנה מרכיבים, ממציאה קינוחים, ומקבלת פרגונים ופידבקים חיוביים מכולם. מתחביבי החדשים- צילום אוכל. דואגת להגשה יפה ומקבלת השראה מהאינטרנט".

עוד מתכונים של דבורה תמצאו בפייסבוק או באינסטגרם שלה :)

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: