רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - ארוחת בוקר - לחמניות גבינה טבעוניות

לחמניות גבינה טבעוניות

טור המתכונים של מורן רסקין. והפעם – לחמניות "גבינה" טבעוניות, טעימות וממכרות, שלא תוכלו להפסיק לאכול

מצרכים:

כוס קשיו
כוס מים
רבע כוס אבקת שמרי בירה
שלושת רבעי כפית מלח
190 גרם קמח כוסמין מלא
כפית אבקת אפייה
אופציונאלי: חצי כוס זיתים קצוצים
חופן שומשום
חופן קצח

אופן ההכנה:

טוחנים בבלנדר את הקשיו, המים, שמרי הבירה והמלח עד לנוזל חלק (רצוי להשרות את הקשיו מראש לכ-10 שעות במים פושרים או כ-10 דקות במים חמים).

מעבירים לקערה ומוסיפים לה בהדרגה את הקמח ואת אבקת האפייה. ייתכן שתצטרכו קצת יותר או קצת פחות קמח. בהתחלה מערבבים בעזרת כף ואחר כך עוברים ללוש מעט עם הידיים. אם אתם רוצים להוסיף זיתים, מוסיפים אותם עכשיו. הבצק יהיה דביק מאוד וזה בסדר.

משמנים מעט את הידיים בשמן זית (כדי להקל את העבודה עם הבצק) ויוצרים לחמניות קטנות. מניחים על נייר אפייה, משמנים במברשת בשמן זית, זורים מעל קצת קצח ושומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-20 עד 25 דקות (עד שהלחמניות מתחילות להשחים).

מצננים מעט ומגישים בליווי ממרחים שווים. ניתן להקפיא ואז להפשיר ולחמם לפני ההגשה.

מספיק ל-8 עד 10 לחמניות קטנות.

 

לעוד מתכונים טבעוניים מעולים של מורן היכנסו לבלוג שלה, Vegan High Tech Mom.

 

 

 

moranraskin
מנסה לג'גל בין משפחה, קריירה, תזונה בריאה ותחביבים...
moranraskin
moranraskin
veganhightechmom@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: