רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - במטבח של פלג - מג'דרה לבנונית   

מג'דרה לבנונית   

טור המתכונים של פלג בכור, והפעם- מג'דרה לבנונית נפלאה

המצרכים:

 

1 ק"ג עדשים

1 ק"ג בורגול בינוני גס

5 בצלים

2 כוסות שמן זית

5 כוסות מים

מעט מלח

 

אופן ההכנה:

 

שמים בסיר על האש את שמן הזית, חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומכניסים לסיר לטיגון ארוך עד אשר מקבל צבע שחור שרוף.

מורידים מהאש, מסננים ומצננים את הבצל, את השמן שומרים להמשך.

בסיר אחר מרתיחים את העדשים (לאחר שנשטפו) עם מים עד לגובה של כשני ס"מ מעל העדשים למשך 10 עד 15 דקות,

את הבצל השרוף מכניסים לסיר עם 5 כוסות מים, מביאים לרתיחה עד אשר המים משחירים.

שופכים את הבצל והמים לתוך סיר העדשים, מוסיפים את הבורגול לאחר שנשטף היטב במים ואת שמן הזית שתוגן בו הבצל,

מוסיפים את המלח ומערבבים היטב הכל יחד,

ממשיכים להרתיח עוד כ – 10 דק' עד אשר המים נעלמים,

מורידים מהאש, מכסים את הסיר ומשאירים עוד כרבע שעה, וזה הכל! 

 

בתיאבון 

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: