רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - השף הפשוט - קובי פרידמן - מפרום פלאפל טבעוני

מפרום פלאפל טבעוני

השף הפשוט קובי פרידמן מכין מפרום פלאפל טבעוני – תפוחי אדמה ממולאים בדייסת פלאפל ומטוגנים בשמן עמוק

למתכון המלא גללו למטה.

מכינים דייסת פלאפל –

שמים בקערה עם מים 2 ק"ג גרגירי חומוס יבשים עם כפית סודה לשתייה ומשרים ל-18 שעות.
אחרי ההשריה מסננים וטוחנים במטחנת בשר עם חורים של 3 מ"מ יחד עם 2 בצלים גדולים, 2 חבילות פטרוזיליה, 2 חבילות כוסברה, ראש שום מקולף ו-4 כפות זרעי כוסברה. אחרי הטחינה מוסיפים לתערובת גם 4 כפיות מלח, 4 כפיות כמון, כפית וחצי סודה לשתייה ו-3 כוסות מים ומערבבים היטב.
אפשר להשתמש בתערובת כדי להכין כדורי פלאפל – שמים במקרר לשעתיים ואז מוציאים ומטגנים כדורים בשמן עמוק. אפשר גם להקפיא ולהשתמש מאוחר יותר.

מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לחתיכות של 8 מ"מ. חותכים כל חתיכה כזאת לרוחב באמצע, אבל לא עד הסוף, כך שיישארו מחוברים בקצה.


ממלאים בדייסת פלאפל בעובי של 1 ס"מ ומהדקים.


מטגנים בשמן חם עד שמשחימים יפה ומעבירים לנייר סופג.


מומלץ להגיש עם טחינה וצ'ילי מתוק.

מצרכים:

2 תפוחי אדמה
שמן לטיגון

לדייסת פלאפל:

2 ק"ג גרגירי חומוס יבשים
2.5 כפיות סודה לשתייה
2 בצלים גדולים
2 חבילות כוסברה
2 חבילות פטרוזיליה
4 כפות זרעי כוסברה
ראש שום מקולף
4 כפיות מלח
4 כפיות כמון
3 כוסות מים
כפית וחצי סודה לשתייה

אופן ההכנה:

מכינים דייסת פלאפל –

שמים בקערה עם מים את גרגירי החומוס עם כפית סודה לשתייה ומשרים ל-18 שעות.
אחרי ההשריה מסננים וטוחנים במטחנת בשר עם חורים של 3 מ"מ יחד עם הבצלים, הפטרוזיליה, הכוסברה, ראש שום וזרעי כוסברה. אחרי הטחינה מוסיפים לתערובת גם מלח, כמון, כפית וחצי סודה לשתייה ומים ומערבבים היטב.
אפשר להשתמש בתערובת כדי להכין כדורי פלאפל – שמים במקרר לשעתיים ואז מוציאים ומטגנים כדורים בשמן עמוק. אפשר גם להקפיא ולהשתמש מאוחר יותר.

מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לחתיכות של 8 מ"מ. חותכים כל חתיכה כזאת לרוחב באמצע, אבל לא עד הסוף, כך שיישארו מחוברים בקצה.
ממלאים בדייסת פלאפל בעובי של 1 ס"מ ומהדקים.
מטגנים בשמן חם עד שמשחימים יפה ומעבירים לנייר סופג.
מומלץ להגיש עם טחינה וצ'ילי מתוק.

בדף הפייסבוק שלי תוכלו למצוא עוד הרבה מתכונים פשוטים וטעימים, מוזמנים לבקר, לעשות לייק וליהנות.

 

kobyfridman

kobyfridman

בן 62, יליד רחובות, בשלן ושף כ-40 שנה. כל המתכונים הם קיבוץ גלויות ישראלי, פשוטים וטעימים לכל מטבח ביתי ולכל בני המשפחה, ילדים כגדולים. המטבח משולב במרכיבים בהישג יד - ירקות, פירות, קטניות, פסטות ובשרים. רוב המתכונים צמחוניים וטבעוניים.בעל הבלוג "קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם" שבו למעלה מ1700 מתכונים ואלפי תמונות נוספים טעימים מעניינים ופשוטים כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, "כנסו הירשמו לייקו ותיהנו מעדכונים טיפים מענה על שאלות חידושים והפתעות".
kobyfridman
kobyfridman

מתכונים אחרונים מאת kobyfridman (צפו בכולם...)

kobyfridman
koby2216874@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: