רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - במטבח של פלג - מפרום קל להכנה

מפרום קל להכנה

מפרום תפוחי אדמה במלית בשר ברוטב עגבניות משגע, הישר מהמטבח של פלג בכור

המצרכים:

4-5 תפו"א גדול קלוף ופרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ.

½ ק"ג בשר טחון.

צרור כוסברה קצוץ דק.

בצל אחד גדול חצוץ דק.

שן שום אחד קלוף וקצוץ.

פפריקה, מלח, פלפל, כמון, כורכום, אגוז מוסקט.

צרור עלי מיקרו בזיל.

לרוטב:

קופסת רסק עגבניות גדולה.

2 כפות פפריקה.

¼ כוס שמן זית.

מעט פלפל סודני גרוס.

מים (אפשר עם אבקת מרק) או מלח ופלפל.

מעט קטשופ.

 

ההכנה:

מטגנים את הבצל והשום עד שמזהיב מעט.

שמים את כל חומרי המלית בקערה, מוסיפים את הבצל והשום ומתבלים לפי הטעם.

חותכים כל פרוסת תפו"א באמצע כמעט עד הסוף עד שנוצר כמו "פה של ברווז" .

דוחסים מעט מבלילת הבשר בעובי 1-1.5 ס"מ .

מקשקשים בקערה את הביצים עם כפית חרדל דיז'ון, מחממים מחבת עם שמן בגובה כ 2-3 ס"מ,

טובלים את תפו"א בביצה (אפשר בקמח קודם) ומטגנים בשמן מכל הצדדים עד שמשחים.

מניחים בתבנית פיירקס אחד ליד השני,

מכינים את הרוטב מכל חומרי הרוטב (חוץ מהקטשופ) ומפזרים לתוך התבנית עד שמכסה את המפרום,

*פה יש פטנט מצוין לפזר מעט קטשופ על הרוטב מה שמסמיך אותו מעט ועושה את הרוטב מתקתק עדין,

עוטפים עם נייר כסף ונייר אפייה ומכניסים לתנור בחום בינוני גבוה לשעה עד שעה וחצי לפחות,

פותחים ובודקים אם הרוטב הסמיך מספיק ותפו"א מוכן.

 

בתיאבון :)

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: