רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - טבעוני - מרק סולת

מרק סולת

השף סהר רפאל מלמד אתכם איך להכין מרק סולת סמיך ומשביע שיחמם אתכם בימים הקרים שבדרך

מצרכים:
4 שיני שום, כתוש
6 כפות שמן זית
צרור כוסברה
2 עגבניות, קלופות
2 כוסות סולת
17 כוסות מים
כפית שטוחה כורכום
1 כף מלח
פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
• מחממים שמן בסיר ומוסיפים את השום ומטגנים עד הזהבה קלה (זהירות, לא להשחים. שום שטוגן יתר על המידה הופך מריר ומזיק למנה).
• בינתיים קוצצים את העגבניות ומוסיפים לסיר ביחד עם המלח והפלפל. מטגנים כ-2 דקות, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הכוסברה.
• מוסיפים את הסולת באיטיות, תוך כדי בחישה נמרצת, כך שהסולת תתמזג ותטמע במים.
• מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות. אם יש צורך מוסיפים מים עד למרקם הרצוי (לסולת נטייה לספוח מים, ולכן לאחר הבישול יתכן ויתקבל מרקם סמיך מידי).

המתכון באדיבות השף סהר רפאל – בעלים של מסעדת כרמים וכדיתא.
צילום: אילן גוטמן

>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק

מחפשים עוד מתכונים למרקים? נסו את אלה:
מרק כתום עם אורז (טבעוני)
מתכון למרק שעועית
מתכון למרק עוף וירקות של סמדי בומבה
מתכון למרק עוף עם קניידלעך

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

תגובה אחת

  1. 17 כוסות מים???

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: