רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - טבעוני - מרק סולת

מרק סולת

השף סהר רפאל מלמד אתכם איך להכין מרק סולת סמיך ומשביע שיחמם אתכם בימים הקרים שבדרך

FoodPage Team
FoodPage Team

כל המתכונים הכי טובים באתר אחד

מצרכים:
4 שיני שום, כתוש
6 כפות שמן זית
צרור כוסברה
2 עגבניות, קלופות
2 כוסות סולת
17 כוסות מים
כפית שטוחה כורכום
1 כף מלח
פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
• מחממים שמן בסיר ומוסיפים את השום ומטגנים עד הזהבה קלה (זהירות, לא להשחים. שום שטוגן יתר על המידה הופך מריר ומזיק למנה).
• בינתיים קוצצים את העגבניות ומוסיפים לסיר ביחד עם המלח והפלפל. מטגנים כ-2 דקות, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הכוסברה.
• מוסיפים את הסולת באיטיות, תוך כדי בחישה נמרצת, כך שהסולת תתמזג ותטמע במים.
• מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות. אם יש צורך מוסיפים מים עד למרקם הרצוי (לסולת נטייה לספוח מים, ולכן לאחר הבישול יתכן ויתקבל מרקם סמיך מידי).

המתכון באדיבות השף סהר רפאל – בעלים של מסעדת כרמים וכדיתא.
צילום: אילן גוטמן

>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק

מחפשים עוד מתכונים למרקים? נסו את אלה:
מרק כתום עם אורז (טבעוני)
מתכון למרק שעועית
מתכון למרק עוף וירקות של סמדי בומבה
מתכון למרק עוף עם קניידלעך

תגובה אחת

  1. 17 כוסות מים???

הוסף תגובה

Scroll To Top
-->
%d בלוגרים אהבו את זה: