רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בריאות ודיאטה - מרק קרם ארטישוק ירושלמי

מרק קרם ארטישוק ירושלמי

מרקם קטיפתי, טעם מעודן ומראה מרשים – השף ישי אטיאס מלמד אתכם איך להכין מרק ארטישוק ירושלמי עם פטריות

מצרכים ל-6 מנות:
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
2 ראשי סלרי, חתוך לחתיכות גדולות
1 ראש שומר, חתוך לחתיכות גדולות
2 שיני שום
1 בצל גדול חתוך לפרוסות
4 כפות שמן זית
2 ליטר ציר עוף / ירקות / מים
2 ענפי טימין טרי
1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות דק, להגשה
מלח ופלפל

אופן הכנה:
• קולפים את הארטישוק וחותכים למקטעים שווים. משרים במים עם מעט מיץ לימון עד לבישול.
• מזלפים שמן זית בסיר רחב על אש בינונית ומאדים את ירקות השורש (סלרי ושומר) כ-5 דקות. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומאדים כדקה נוספת.
• מוסיפים את הנוזל, ענפי הטימין, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
• מבשלים כ-35 דקות (עד לריכוך הירקות), מוציאים את ענפי הטימין וטוחנים את הירקות בעזרת מוט ריסוק. מתקנים תיבול אם יש צורך.
• רגע לפני שמגישים: מוסיפים את פרוסות הפטריות, מבשלים כ-4 דקות ומגישים עם מעט שמן זית ולחם קלוי בצד.

המתכון באדיבות ישי אטיאס, שף מסעדת "וינו סוקה" (כשרה).
צילום: איל קרן

>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק

מחפשים עוד מתכונים למרקים? נסו את אלה:
מרק כתום עם אורז (טבעוני)
מתכון למרק שעועית
מתכון למרק עוף וירקות של סמדי בומבה
מתכון למרק עוף עם קניידלעך

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: