רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - כללי - סופגניות DIY – של סמדר שחר

סופגניות DIY – של סמדר שחר

מתכון נפלא של סמדר שחר הקונדיטורית לסופגניות ביתיות מנצחות בקלי קלות, זפזפו לערוץ DIY כדי לצפות בכתבת הוידאו המלאה, ערוץ 41 ב-HOT!

מצרכים

1 ק"ג קמח רגיל או קמח לחם במידה ויש

30 גרם שמרים יבשים

150 גרם סוכר

320 גרם חלב

100 גרם שמנת חמוצה

4 ביצים

1 כפית שטוחה מלח

120 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

  • כל החומרים בטמפרטורת החדר.
  • במידה ורוצים ניתן להוסיף: גרידת לימון/גרידת תפוז/מחית וניל.

אופן ההכנה

בקערת מיקסר עם וו לישה:

  • 1 ק"ג קמח מנופה, סוכר, שמרים יבשים – לערבב ידנית עם כף ולהפעיל המיקסר על מהירות בינונית.
  • להוסיף הביצים, החלב והשמנת להמשיך לערבב עד סוג של איחוד.
  • להוסיף החמאה בשלוש פעמים לאיחוד.
  • להגביר המיקסר ולתת לישה של כ-7 דקות.
  • להוסיף המלח ולהמשיך עוד 3 דקות נוספות.
  • לשמן קערה, להעביר הבצק ולתת התפחה של כשעה, לראות שמכפיל את נפחו.
  • להכין ריבועים מנייר אפיה, לפרוס על תבנית/שיש.
  • לחלק הבצק לכדורים של 50 גרם, לסופגניות קטנות יותר כדורים של 35 גרם.
  • לכדרר לכדורים חלקים ויפים, שכל הקצוות יהיו כלפי מטה ולהניח על נייר אפיה.
  • להתפיח כשעה נוספת – עד שכמעט מכפיל את נפחו.
  • לחמם סיר ל- 150\160 מעלות, חשוב לעבוד עם מד טמפרטורה – זה סוד ההצלחה.
  • לטגן כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה יפה, להוציא עם כף מחוררת על גבי נייר סופג.
  • מילוי כאהבת נפשכם רק לאחר צינון מלא.

לסופגניה מלוחה: 

  • חצו את הסופגניה לחצי.
  • מלאו אותה בטונה, ביצה, מלפפונים חמוצים, עגבניות, מלפפונים ומרחו עריסה. 

טיפ: ניתן למלא את הסופגניה המלוחה בכל דבר אחר מלוח, ממרחים, גבינות, נקניקים וכולי, כיד הדמיון הטובה. 

בתיאבון! 

 

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: