רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - כללי - סופגניות DIY – של סמדר שחר

סופגניות DIY – של סמדר שחר

מתכון נפלא של סמדר שחר הקונדיטורית לסופגניות ביתיות מנצחות בקלי קלות, זפזפו לערוץ DIY כדי לצפות בכתבת הוידאו המלאה, ערוץ 41 ב-HOT!

מצרכים

1 ק"ג קמח רגיל או קמח לחם במידה ויש

30 גרם שמרים יבשים

150 גרם סוכר

320 גרם חלב

100 גרם שמנת חמוצה

4 ביצים

1 כפית שטוחה מלח

120 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

  • כל החומרים בטמפרטורת החדר.
  • במידה ורוצים ניתן להוסיף: גרידת לימון/גרידת תפוז/מחית וניל.

אופן ההכנה

בקערת מיקסר עם וו לישה:

  • 1 ק"ג קמח מנופה, סוכר, שמרים יבשים – לערבב ידנית עם כף ולהפעיל המיקסר על מהירות בינונית.
  • להוסיף הביצים, החלב והשמנת להמשיך לערבב עד סוג של איחוד.
  • להוסיף החמאה בשלוש פעמים לאיחוד.
  • להגביר המיקסר ולתת לישה של כ-7 דקות.
  • להוסיף המלח ולהמשיך עוד 3 דקות נוספות.
  • לשמן קערה, להעביר הבצק ולתת התפחה של כשעה, לראות שמכפיל את נפחו.
  • להכין ריבועים מנייר אפיה, לפרוס על תבנית/שיש.
  • לחלק הבצק לכדורים של 50 גרם, לסופגניות קטנות יותר כדורים של 35 גרם.
  • לכדרר לכדורים חלקים ויפים, שכל הקצוות יהיו כלפי מטה ולהניח על נייר אפיה.
  • להתפיח כשעה נוספת – עד שכמעט מכפיל את נפחו.
  • לחמם סיר ל- 150\160 מעלות, חשוב לעבוד עם מד טמפרטורה – זה סוד ההצלחה.
  • לטגן כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה יפה, להוציא עם כף מחוררת על גבי נייר סופג.
  • מילוי כאהבת נפשכם רק לאחר צינון מלא.

לסופגניה מלוחה: 

  • חצו את הסופגניה לחצי.
  • מלאו אותה בטונה, ביצה, מלפפונים חמוצים, עגבניות, מלפפונים ומרחו עריסה. 

טיפ: ניתן למלא את הסופגניה המלוחה בכל דבר אחר מלוח, ממרחים, גבינות, נקניקים וכולי, כיד הדמיון הטובה. 

בתיאבון! 

 

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: