מתכון נפלא של סמדר שחר הקונדיטורית לסופגניות ביתיות מנצחות בקלי קלות, זפזפו לערוץ DIY כדי לצפות בכתבת הוידאו המלאה, ערוץ 41 ב-HOT!
מצרכים
1 ק"ג קמח רגיל או קמח לחם במידה ויש
30 גרם שמרים יבשים
150 גרם סוכר
320 גרם חלב
100 גרם שמנת חמוצה
4 ביצים
1 כפית שטוחה מלח
120 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
- כל החומרים בטמפרטורת החדר.
- במידה ורוצים ניתן להוסיף: גרידת לימון/גרידת תפוז/מחית וניל.
אופן ההכנה
בקערת מיקסר עם וו לישה:
- 1 ק"ג קמח מנופה, סוכר, שמרים יבשים – לערבב ידנית עם כף ולהפעיל המיקסר על מהירות בינונית.
- להוסיף הביצים, החלב והשמנת להמשיך לערבב עד סוג של איחוד.
- להוסיף החמאה בשלוש פעמים לאיחוד.
- להגביר המיקסר ולתת לישה של כ-7 דקות.
- להוסיף המלח ולהמשיך עוד 3 דקות נוספות.
- לשמן קערה, להעביר הבצק ולתת התפחה של כשעה, לראות שמכפיל את נפחו.
- להכין ריבועים מנייר אפיה, לפרוס על תבנית/שיש.
- לחלק הבצק לכדורים של 50 גרם, לסופגניות קטנות יותר כדורים של 35 גרם.
- לכדרר לכדורים חלקים ויפים, שכל הקצוות יהיו כלפי מטה ולהניח על נייר אפיה.
- להתפיח כשעה נוספת – עד שכמעט מכפיל את נפחו.
- לחמם סיר ל- 150\160 מעלות, חשוב לעבוד עם מד טמפרטורה – זה סוד ההצלחה.
- לטגן כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה יפה, להוציא עם כף מחוררת על גבי נייר סופג.
- מילוי כאהבת נפשכם רק לאחר צינון מלא.
לסופגניה מלוחה:
- חצו את הסופגניה לחצי.
- מלאו אותה בטונה, ביצה, מלפפונים חמוצים, עגבניות, מלפפונים ומרחו עריסה.
טיפ: ניתן למלא את הסופגניה המלוחה בכל דבר אחר מלוח, ממרחים, גבינות, נקניקים וכולי, כיד הדמיון הטובה.
בתיאבון!