רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - לחם ומאפים - סיגרים מבצק פילו במילוי בטטות, פטריות וערמונים

סיגרים מבצק פילו במילוי בטטות, פטריות וערמונים

אצבעות פילו זהובות, אפויות בתנור, במילוי בטטות, פטריות וערמונים. מנה חגיגית וקלה להכנה לארוחת החג או כשרוצים להתפנק

בצק פילו הוא אחד הבצקים האהובים עלי ביותר. גם בגלל מרקמו המתפצפץ בפה, גם בזכות החסכון שלו בקלוריות ובעיקר בגלל שנורא קל לעבוד איתו. ואגב, אפילו לא צריך לטגן אותו כדי לקבל מרקם פציח שכולם אוהבים, רק להכניס לתנור ולחכות בסבלנות שהצבע הזהוב יגיע.

כל מה שצריך זה לשמן אותו מעט (אפשר עם ספריי שמן או באמצעות מברשת ושמן זית) ולמלא בכל מילוי שאוהבים. רצועות ירקות שיהפכו אותו לאגרול, פירה פיקנטי שהופך לסיגרים של פעם ואפילו תפוחים מקורמלים שיתלוו נהדר לגלידה.

הפעם בחרתי למלא את העלים העדינים באחד השילובים המנצחים שיש – בטטה מתקתקה, פטריות עם טעם אדמתי, צ'ילי חריף וערמונים שמוסיפים עושר ומרקם. ויש גם תוספת מעניינת שמשתדכת מעולה עם הפיקנטיות של המאפים – סירופ מייפל שממתיק מעט את המנה והופך אותה למיוחדת ולכזו שמתאימה לראש השנה.

ואם בראש השנה עסקינן, לסיגרים צורף גם משקה תפוח אדום מוגז שהוכן באמצעות מכשיר הסודהסטרים ושודרג עם פרוסות תפוח, אגס וגרגירי רימון שגם מוסיפים חגיגיות ומראה מרשים וגם טעם מתוק.

חג שמח!

פטריות

DSC_7901-600

אצבעות פילו במילוי בטטה, פטריות וערמונים

מצרכים:
חבילת עלי פילו, מופשר על פי הוראות היצרן
3 בטטות קלופות
2 סלסלות פטריות שמפניון או כל סוג שאוהבים
2 חבילות ערמונים, מוכנים וקלופים
3/4 פלפל צ'ילי
כף שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס

לעיטור ואפייה:
5-6 כפות שמן זית או ספריי שמן
מלח גס
צ'ילי גרוס
3 כפות מייפל (אופציונאלי)

אופן הכנה:
– חותכים את הבטטות לפרוסות עבות ומבשלים במים עם מלח עד לריכוך. מסננים ומועכים לפירה.
– קוצצים את הפטריות והצ'ילי לקוביות קטנות ואת הערמונים קוצצים גס.
– במחבת, עם כף שמן זית, מקפיצים את הפטריות והצ'ילי במשך 5-7 דקות עד שהפטריות מזהיבות מעט ומתרככות. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים את התערובת לקערה. משתדלים להשאיר במחבת את הנוזלים שהצטברו..
– באותה מחבת, עם הנוזלים שנותרו, מטגנים מעט את הערמונים. בסביבות 3 דקות.
– מערבבים בקערה את הבטטות המעוכות עם הפטריות והצ'ילי והערמונים. טועמים ומתקנים תיבול.
– פורסים עלה פילו על השיש ומברישים במעט שמן זית או משמנים עם ספריי שמן. מניחים עלה פילו נוסף מעל ומשמנים שוב.
– חותכים את 2 עלי הפילו ל-4 חלקים שווים ומניחים בכל אחד מהם, על החלק התחתון, מעין פס של תערובת הבטטה (כף גדושה).
– מגלגלים לסיגר ומברישים את הסיגר בשמן זית או בספריי שמן. בגלל שהמילוי יציב, אפשר פשוט לגלגל את הסיגר בלי לסגור את הצדדים או לסגור את צידי הסיגר על ידי קיפול של הצדדים פנימה ואז גלגול הבצק.
– מפזרים מעט מלח גס וצ'ילי גרוס ואופים ב-200 מעלות במשך 10-12 דקות או עד שהסיגרים זהובים לגמרי.
– מגישים לצד משקה מוגז בטעם תפוח אדום שניתן לשדרג עם פרוסות תפוחים או אגסים וגרגירי רימון ברוח החג.

סיגרים במילוי בטטות

הערות חשובות:
– אפשר לאכול את המילוי הזה כמו שהוא ואפילו להגיש כתוספת.
– במקום עלי פילו ניתן להשתמש בעלי סיגר, רק במקרה הזה חשוב לשמן אותם היטב.
– אם אתם לא אוהבים טעמים חריפים (למרות שהם די עדינים כאן) אפשר לוותר על הצ'ילי.
– רוצים לשדרג? הוסיפו למילוי כוסברה טרייה קצוצה או עירית.

סיגרים במילוי בטטות וערמונים

אל תפספסו:
נתחי עוף ברוטב תפוזים ודבש
מיני פנקייקס עם שוקולד צ'יפס

מתכון לסלט כרוב וגזר עם פרגיות

סלט קינואה עם עדשים שחורות, כרוביות וקשיו
סלט עשבי תיבול עם שקדים, צנוברים וחמוציות

600x80 (2)

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

14 תגובות

  1. נראה מעולה, השאלה אם זה יישאר טעים ופריך אם לא מגישים מיד?

    • רחלי קרוט

      הסיגרים נשארים פריכים לפחות שעתיים (מניסיון) ואנטי בטוחה שגם מעבר, אם כי אצלי הם התחסלו לפני זה :)

      המלצה שלי – אפשר להכין אותם כבר היום או מחר ולהקפיא בקופסה סגורה. בערב החג להפשיר מעט בחוץ (רבע שעה), להבריש בשמן זית ולאפות.

      אם רוצים להכין אותם ממש בחג, אפשר פשוט להכין אותם לגמרי, כולל האפייה, ואחרי הקירור להעביר לקופסה. לפני הארוחה רק לחמם אותם בתנור 3 דקות וזהו.

      הם לא צריכים להיות חמים בהגשה, הם לגמרי נהדרים גם בטמפרטורת החדר ובגלל שיש לא מעט שכבות של בצק פילו מסביב והמילוי לא רטוב, הבצק לא הופך להיות סמרטוט אחרי כמה שעות.

      בהצלחה וחג שמח!

  2. ובאיזה שלב מוסיפים את המייפל?

  3. נראה מעולה! אני מתכננת להכין אותם מחר ולאפות מחר.
    כי בחג אני לא אופה בתנור רק מחממת על הפלטה.
    מה דעתך?
    בחימום על הפלטה הסיגרים יתקשו?

    • רחלי קרוט

      האפייה חייבת להיות בתנור (אפשר גם בשמן עמוק אבל בעיני חבל על הקלוריות) לכן עדיף לאפות אותם הכי קרוב לארוחה שתוכלי (גם אם זה אומר יום קודם) ואפשר להניח אותם על הפלטה לחימום לפני ההגשה.

      אני לא משתמשת הרבה בפלטה אבל קשה לי להאמין שהיא תצליח ממש לאפות את הפילו לכן חייבים קודם תנור.

      חג שמח!

      • ברור התכוונתי בחימום החוזר.
        כי אכין מחא ושמור במקרר ואז הם יהיו "מושים" כאלה…
        ולכן אני שואלת אם חימום על הפלטה יחזיר את הפריכות? או לא?

        • רחלי קרוט

          כמה זמן הם יהיו במקרר עד להגשה?
          אני אכלתי אותם אחרי כמה שעות בחוץ והם לגמרי נשארו פריכים, בעיקר כי המילוי לא רטוב והבצק נורא פריך בזכות השמן.

          בכל מקרה, לדעתי לא תהיה בעיה, אבל תברישי אותם בשכבה נדיבה של שמן זית לפני האפייה כדי שיהיו ממש פריכים.

  4. יומיים…
    אם מטגנים לפי הגשה זה עדיף?
    מאשר חימום על הפלטה?
    והאם במקרה זה עדיף עלי סיגר או פילו?
    סליחה על הטרחנות ותודה רבה.

    • רחלי קרוט

      ממש לא טרחנות :)
      אם אין לך בעיה עם טיגון (אפשר גם במחבת עם קצת שמן כי המילוי גם ככה מוכן, רק צריך להזהיב את הפילו) אז זה מצוין. את יכולה למלא את הפילו ולהקפיא לפני האפייה/טיגון (או להשאיר במקרר) ואז לפני ההגשה תטגני במחבת. כמובן שאם זה בילה במקפיא צריך להפשיר את זה שעה קודם.

      בעיני פילו עדיף, עלי סיגר נורא בצקיים בעיני ויש בהם פחות שכבות דקיקות כאלה שיוצרות ביס שמתפצפץ בפה.

  5. תודה רבה! שנה טובה ומתוקה!

  6. הי רחלי, כמה סיגרים יוצאים לפי המידות במתכון הזה?

  7. נראה לך שאפשר להחליף את הבטטות בדלעת ואת הערמונים באגוזי מלך?

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: