השף הפשוט קובי פרידמן מכין סלט חצילים עם פלפלים בתחמיץ. תוספת נהדרת ופשוטה להכנה לכל ארוחה
למתכון המלא גללו למטה.
מקלפים בעזרת קולפן פסים 5 חצילים בלדי (לא חייבים לקלף).
חותכים את החצילים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ ואז לקוביות של 1.5 ס"מ.
מניחים אותם על נייר אפייה בתבנית אפייה ומזלפים עליהם כחצי כוס שמן זית.
מפזרים מעט מלח גס ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שמתרככים ומשחימים יפה. מצננים.
חותכים 2 פלפלים על האש בתחמיץ לרצועות דקות של 2 ס"מ.
מוסיפים את הפלפלים לחצילים ומוסיפים 3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק, כף סוכר, 3 כפות חומץ ו-2 כפות מיץ לימון. משאירים במקרר לספיגת טעמים ל-3 שעות.
מערבבים לפני ההגשה.
מצרכים:
5 חצילים בלדי
חצי כוס שמן זית
מלח גס
3 פלפלים על האש בתחמיץ
כוס פטרוזיליה קצוצה דק
כף סוכר
3 כפות חומץ
2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
מקלפים בעזרת קולפן פסים את החצילים (לא חייבים לקלף).
חותכים את החצילים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ ואז לקוביות של 1.5 ס"מ.
מניחים אותם על נייר אפייה בתבנית אפייה ומזלפים עליהם שמן זית.
מפזרים מעט מלח גס ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שמתרככים ומשחימים יפה. מצננים.
חותכים את הפלפלים בתחמיץ לרצועות דקות של 2 ס"מ.
מוסיפים את הפלפלים לחצילים ומוסיפים פטרוזיליה, סוכר, חומץ ומיץ לימון. משאירים במקרר לספיגת טעמים ל-3 שעות.
מערבבים לפני ההגשה.
בדף הפייסבוק שלי תוכלו למצוא המון מתכונים פשוטים וטעימים, מוזמנים להיכנס לביקור, לעשות לייק וליהנות מחידושים, הפתעות וטיפים.