רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - המטבח של טל מגן - סלט ירקות שורש ברוטב סאטה קר

סלט ירקות שורש ברוטב סאטה קר

סלט אסייתי ממכר בטעם, שינוי מרענן לארוחת צהריים קלילה ובריאה

מצרכים לסלט:

כרוב לבן

כרוב סגול

גזר

קולורבי

צ'ילי אדום

כוסברה

בצל ירוק

נבטים סינים

שמן קנולה

אטריות אורז/דפי אורז (אופציונלי)

עוף/טופו צלוי/מטוגן (אופציונלי)

בוטנים גרוסים

 

לרוטב:

3 כפות חמאת בוטנים

חצי כוס חלב קוקוס/מים

כף רוטב סויה

2 כפיות דבש/כפית סוכר חום

כפית מיץ ליים/חומץ אורז

כפית צ'ילי מתוק

מלח

פלפל

 

הוראות הכנה: 

שוטפים ומקלפים את כל הירקות הקשים בכמות זהה,

חותכים לגפרורים דקים וארוכים לאט ובזהירות בעזרת סכין שף או מנדולינה ומעבירים

למי קרח לכעשרים דקות לפחות (מי הקרח ישמרו על הקריספיות והפרשיות של הירקות).

בנתיים מכינים את הרוטב: מערבבים את כל הרכיבים, במידת הצורך מוסיפים עוד חלב קוקוס/מים

עד לקבלת מרקם רצוי (סמיך אך לא כבד מאוד). טועמים ומתקנים מליחות ומתיקות על פי הטעם האישי.

הרוטב צריך להיות בעל טעמים עזים.

מכינים את העוף/טופו: חותכים לקוביות קטנות את הטופו או העוך, מתבלים במלח ופלפל בלבד

ומעבירים למחבת פסים/תנור/שמן עמוק עד שמוכן, מוציאים לצלחת ומצננים. 

נחזור לירקות שלנו – מסננים היטב את ירקות השורש ששמנו במי קרח, מעבירים לקערה גדולה, 

מוסיפים פרוסות צ'ילי אדום, עלי כוסברה, בזיליקום ובצל ירוק (ללא גבעולים, גם נענע תבוא כאן מעולה), מוסיפים את הנבטים, עוף/טופו ושברי הבוטנים.

 

מחממים סיר קטן עם שמן קנולה, מביאים לחום גבוהה ולטיגון,

שוברים את דפי/אטריות האורז לשבבים קטנים וזורקים אל תוך השמן.

תוך שניות האורז יתנפח ויהפוך לשבבי תפוחים קריספיים.

מעבירים לצלחת עם נייר ומצננים.

זהו! כל מה שנשאר זה לערבב את הרוטב עם קערת הירקות והעוף/טופו,

מעבירים לצלחת הגשה, מעטרים בשבבי האורז, עלי כוסברה ושברי בוטנים.

קיבלנו סלט אסייתי ממכר בטעם, שינוי מרענן לארוחת צהריים קלילה ובריאה שעם שינויים קטנים גם ילדים יטרפו.

 

בתיאבון :)

 

טל מגן

"קוראים לי טל מגן, בת 23 מבאר שבע ואני טבחית.

את דרכי במטבח התחלתי בבית, אל תוך מטבח פרסי עשיר ומדהים.

את דרכי המקצועית התחלתי בגיל 17 בביסטרו בשרים קטן ונחמד בדרום הארץ,

עבדתי במסעדות שף, נחשפתי לחומרי גלם איכותיים וטכניקות ברמה הכי גבוהה,

העברתי ארוחות פרטיות בקונספט טבעוני,

וניהלתי מטבח בבית קפה-קונדטוריה קטן וקסום בקיבוץ במרכז הארץ.

מזמינה אתכם/ן לעקוב ולהתנסות במתכונים המגוונים שלי שמבוססים ברובם על המטבח האיטלקי והתאי.

בנוסף אני מפתחת מתכונים ללא גלוטן, דלי פחמימות ודלי שומן".

לעוד מתכונים של טל מוזמנות ומוזמנים לבקר בעמוד האינסטגרם שלה. 

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: