רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - טבעוני - עוגת בננות, קפה ושוקולד טבעונית

עוגת בננות, קפה ושוקולד טבעונית

עוגת בננות, קפה ושוקולד ללא ביצים וללא מוצרי חלב. פשוטה להכנה ויוצאת רכה וטעימה

מצרכים:

1.5 כוסות קמח (210 גרם)
1 כוס קמח כוסמין מלא (140 גרם)
1/4 1 כוס סוכר (250 גרם)
1 שקית אבקת אפיה
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
100 גרם פיצפוצי שוקולד מריר
3 בננות מעוכות
1/2 כוס נס קפה מוכן בטמפרטורת החדר (מ-2 כפיות נס מלאות וללא חלב)
גביע קטן של רסק תפוחים ללא תוספת סוכר (113 גרם)
1/3 כוס שמן קנולה (65 גרם)

תבנית קוטר 20 או אינגלישקייק ארוכה

אופן ההכנה

לחמם תנור ל 180 מעלות.

בקערה גדולה מערבבים קמחים, סוכר, אבקת אפייה וג'ינג'ר לתערובת אחידה.

בקערה נפרדת טורפים היטב בננות, קפה, רסק תפוחים וקנולה לתערובת אחידה.

שופכים את תערובת הבננה לתערובת הקמחים ומערבבים כמעט עד הסוף. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד לתערובת אחידה.

שופכים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות 40-50 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם שננעץ יוצא נקי.

את העוגה, כמו כל עוגת פרי, יש לשמור במקרר.

טיפים / גיוונים:

  1. מי שרוצה יכול להוסיף עוד חופן נדיב של שוקולד צ'יפס על העוגה לפני כניסתה לאפייה.
  2. מי שלא אוהב ג'ינג'ר, יכול להוסיף קינמון במקום או לוותר. היא עדיין תצא טעימה.
  3. במקום קמח כוסמין אפשר קמח מלא או קמח לבן. קמח הכוסמין הופך את העוגה לקצת יותר בריאה ומלאה בסיבים תזונתיים.

 

למתכונים מעולים נוספים של נגה מוזמנים להיכנס לבלוג שלה, ריח של בית.

noga@adamit
שמי נגה ואני מאוד אוהבת לאפות, לבשל ולעשות ניסיונות במטבח. אני נשואה ואמא לשני ילדים מקסימים שמכניסים לי הרבה הומור ופרספקטיבה לחיים.
אני אוהבת מתכונים שהם קלים, טעימים ומרשימים בלי יותר מידי סיבוכים ואותם אני חולקת.
noga@adamit
noga@adamit

מתכונים אחרונים מאת noga@adamit (צפו בכולם...)

noga@adamit
noga@adamit.co.il

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: