עוגת גבינה הפוכה עם ״פרי טרי״ | foodpage - כל המתכונים במקום אחד
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - במטבח של פלג - עוגת גבינה הפוכה עם ״פרי טרי״

עוגת גבינה הפוכה עם ״פרי טרי״

עוגת גבינה מקסימה ופשוטה להכנה מבית היוצר של פלג בכור, עם תותים מתוקים ונקטרינה עסיסית, מתאימה במיוחד לשבועות. 

עוגת גבינה הפוכה עם ״פרי טרי״ – תותים ונקטרינה

עוגת גבינה מקסימה ופשוטה להכנה מבית היוצר של פלג בכור, עם תותים מתוקים ונקטרינה עסיסית, מתאימה במיוחד לשבועות.

למתכון המלא גללו למטה

 

המצרכים:

2 תבניות אלומיניום בינוניות, מעוגלות ועמוקות

סלסלת תותים

3 נקטרינות

2 כפות סוכר

 

לבלילה:

750 גרם גבינה לבנה

2 מכלי שמנת מתוקה

7 כפות סוכר

שקית ורבע ג׳לטין וחצי כוס חלב

 

לתחתית:

חבילת ביסקוויטים

100 גרם חמאה

 

ההכנה:

את הפרי (תותים ונקטרינה) פורסים לפרוסות דקות ובערך שליש מהכמות חותכים לקוביות קטנות, שמים בסיר קטן (כל אחד בנפרד) עם כף סוכר ורבע כוס מים, ומרתיחים עד שנוצרת מחית פרי מתוקה וסמיכה (כדאי למעוך עם מעבד מוט בכדי ליצור רוטב חלק), מצננים ושופכים לכלי אלומיניום ח״פ גבוהה ואליפטי ועליו מסדרים את הפרי הטרי בצורה צפופה ואסתטית.

את הביסקוויטים טוחנים במעבד מזון ומערבבים עם החמאה שהומסה במיקרוגל, שמים את כל חומרי המלית (למעט הג׳לטין) בקערה ומערבבים היטב,

את הג׳לטין שופכים לכוס החלב כשהוא קר, מכניסים מס׳ פעמים למיקרוגל ל- 20 שניות כל פעם ומערבבים בין לבין עד שכל הג׳לטין נמס ונוצר נוזל סמיך,

מוסיפים אותו לבלילת הגבינה ומערבבים היטב,

שופכים את הבלילה בזהירות על הפרי כדי שלא ״יתרומם״ ומניחים ל-מס׳ דקות,

מפזרים את תערובת הביסקוויטים על הגבינה בזהירות כדי שלא ישקעו (כשהופכים את העוגה זה הופך להיות הבסיס), לא חובה עם תחתית.

מכסים בניילון ומכניסים למקרר ל 24 שעות,

לאחר מכן מוצאים מהמקרר מפרידים בעזרת סכין את דפנות העוגה, שמים מגש הפוך והופכים בבת אחת את התבנית- כך שהבסיס הופך להיות הביסקוויטים והפרי למעלה,

הרוטב ששמנו בתחתית צריך לנזול ולקשט לנו את העוגה :) בתיאבון!

 

 

המתכון המלא: 

את הפרי (תותים ונקטרינה) פורסים לפרוסות דקות ובערך שליש מהכמות חותכים לקוביות קטנות, שמים בסיר קטן (כל אחד בנפרד) עם כף סוכר ורבע כוס מים, ומרתיחים עד שנוצרת מחית פרי מתוקה וסמיכה (כדאי למעוך עם מעבד מוט בכדי ליצור רוטב חלק), מצננים ושופכים לכלי אלומיניום ח״פ גבוהה ואליפטי ועליו מסדרים את הפרי הטרי בצורה צפופה ואסתטית.  את הביסקוויטים טוחנים במעבד מזון ומערבבים עם החמאה שהומסה במיקרוגל,

שמים את כל חומרי המלית (למעט הג׳לטין) בקערה ומערבבים היטב, את הג׳לטין שופכים לכוס החלב כשהוא קר, מכניסים מס׳ פעמים למיקרוגל ל- 20 שניות כל פעם ומערבבים בין לבין עד שכל הג׳לטין נמס ונוצר נוזל סמיך,

מוסיפים אותו לבלילת הגבינה ומערבבים היטב, שופכים את הבלילה בזהירות על הפרי כדי שלא ״יתרומם״ ומניחים ל-מס׳ דקות,

מפזרים את תערובת הביסקוויטים על הגבינה בזהירות כדי שלא ישקעו (כשהופכים את העוגה זה הופך להיות הבסיס), לא חובה עם תחתית.

מכסים בניילון ומכניסים למקרר ל 24 שעות, לאחר מכן מוצאים מהמקרר מפרידים בעזרת סכין את דפנות העוגה, שמים מגש הפוך והופכים בבת אחת את התבנית- כך שהבסיס הופך להיות הביסקוויטים והפרי למעלה,

הרוטב ששמנו בתחתית צריך לנזול ולקשט לנו את העוגה :) בתיאבון!

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: