רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - קינוחים - עוגות - עוגת גבינה קרה וקדאיף

עוגת גבינה קרה וקדאיף

עוגת גבינה ושמנת, קרה ורכה, עטופה בקדאיף זהוב קראנצ'י, שני חצאים שהופכים לשלם ומושלם. לא תאמינו כמה קל להכין אותה

תבנית קפיצית בקוטר 24

לשכבת הקדאיף:
300 גרם אטריות קדאיף
100 גרם חמאה
סירופ מייפל

לשכבת הגבינה:
500 גרם גבינה לבנה 5%
1 גביע אישי שמנת חמוצה
מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)
3 כפות אבקת סוכר
1 שקית אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה:
– גוזרים את אטריות הקדאיף בעזרת מספריים לחתיכות קצרות באורך של כ-4 ס"מ ומניחים בקערה.
– ממיסים חמאה שופכים על הקדאיף ובעזרת כפות הידיים מפזרים את החמאה בין האטריות.
– מחלקים את האטריות לחצי, חצי אחד מרפדים היטב את תבנית האפייה ואת החצי השני אופים בתבנית רחבה – לא חשוב איזה כי זה נועד לשכבה העליונה במצב מפורר.
– אופים את תבניות הקדאיף ב-180 מעלות עד שהן משחימות – זה לוקח בערך 10 דקות יש לשים לב שלא יחרכו, מוציאים ומצננים.
– בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר עם הפודינג בטעם וניל לקצפת יציבה ומקפלים לתוכה את השמנת החמוצה והגבינה הלבנה למסה אחידה.
– הרכבת העוגה: מזלפים מעט סירופ מייפל על הקדאיף בתבנית העגולה ומעבירים את מסת הגבינה לתבנית.
– את הקדאיף בתבנית השנייה מפוררים מעט בעזרת הידיים עם מעט סירופ מייפל ומפזרים מעל שכבת הגבינה.
– מאחסנים במקרר לפחות לילה לפני ההגשה.

מתכון: אינס שילת ינאי מהבלוג תיק אוכל
צילום: אפיק גבאי

tikochel

tikochel

תיק אוכל בלוג קולינרי מפתה
tikochel

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: