עוגת לוטוס יפיפייה וטעימה הישר ממטבחה של דבורה אוזנה
מצרכים:
למלית גבינה 250 גרם
גבינה מסקרפונה (ניתן להחליף בגבינה שמנת רגילה)
250 גרם גבינה לבנה מנוקזת (רצוי לנקז בכדי לקבל מרקם קרמי)
1 שמנת חמוצה של פעם
250 שמנת מתוקה
שוקולד לבן מומס
חצי כוס חלב מרוכז
כוס אבקת סוכר
הוראות הכנה:
לתוך קערה מערבבים את כל המרכיבים למעט שמנת מתוקה,
בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים אותה לתוך המסה,
ממלאים תבנית מאפינס חצי גובה ומקפיאים,
לעוגה אחת רצוי לשים בדפנות התבנית שקף – זה שומר על אחידות ומראה חלק,
בנתיים מכינים את התחתית של בסיס הלוטוס:
מצרכים: 350 גרם עוגיות לוטוס
100 גרם חמאה מומסת
ממרח לוטוס מחומם מעט
הוראות הכנה:
טוחנים הכל יחד, מהדקים גם בתחתית מאפינס או מיני תבניות טארטים, ושמים לקרור לשעתיים.
את ממרח הלוטוס שמים בשבלונה לבחירתינו,
ניתן להכין גם עוגה אחת, רצוי לשים שקף בדפנות התבנית.
בתיאבון :)
על המתכונאית: דבורה אוזנה
"אימא לארבעה וסבתא לשמונה, מאז שאני זוכרת את עצמי תמיד הייתי צמודה לאימא שלי במטבח,
כל מה שהיה קשור בו ריגש ועניין אותי- בישול, אפייה, כלים יפים, גדג׳טים. אט אט למדתי את האוכל של אימא, מצאתי את עצמי
מאלתרת, משנה מרכיבים, ממציאה קינוחים, ומקבלת פרגונים ופידבקים חיוביים מכולם.
מתחביבי החדשים- צילום אוכל. דואגת להגשה יפה ומקבלת השראה מהאינטרנט".