רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - תוספות - אורז - עלי גפן במילוי בשר

עלי גפן במילוי בשר

טור המתכונים של פלג בכור, והפעם פלג מכין עלי גפן ממולאים בבשר, אורז והמון תבלינים

המצרכים:

חצי חבילת אורז
1/2 ק״ג בשר טחון
כף פפריקה אדומה
כפית בהרט
כפית קינמון
כפית פלפל סודני טחון
מלח ופלפל
בצל שלם קצוץ דק
שום טרי קצוץ
מעט שמן זית
עלי גפן טריים אחרי שהושרו במים רותחים
עגבניות פרוסות
נתחי בשר כבש לתחתית הסיר
כוס לימון סחוט

ההכנה:

אם מכינים עם עלי גפן טריים, מניחים אותם בקערה ושופכים עליהם מים רותחים. ממתינים מספר דקות עד שהם מחליפים צבע והופכים רכים ונוחים לגלגול (ניתן לקנות עלי גפן מוכנים לגלגול).

שמים בקערה את האורז והבשר ומוסיפים תבלינים – כף פפריקה, כפית בהרט, כפית קינמון, כפית פלפל סודני טחון ומלח פלפל לפי הטעם.

מניחים מעט מהמלית על כל עלה גפן ומגלגלים.

מניחים בתחתית סיר את נתחי הכבש, העגבניות הפרוסות ומעט שמן זית ומניחים מעל בצורה מסודרת וצפופה את עלי הגפן הממולאים. אם ממלאים את הסיר בשתי שכבות ומעלה, מניחים את עלי הגפן הממולאים בצורת ״שתי וערב״. לאחר שסיימנו, מניחים צלחת בגודל הסיר על עלי הגפן (לפני שמוסיפים את הנוזלים).

מכינים קערה עם ציר מרק עוף או מים חמים, מלח ופלפל (אפשר להוסיף אבקת מרק) וכוס לימון סחוט. שופכים לתוך הסיר את הנוזל עד שהוא מכסה את העלים והצלחת בכסנטימטר עד סנטימטר וחצי. מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהמים כמעט נעלמים.

מכבים ומניחים כעשר דקות כשהסיר מכוסה (כמו שמכינים אורז).

חשוב – לא להוציא את הצלחת, היא שומרת שעלי הגפן לא יצופו ויתפרקו.

הצעת הגשה: לשים עלי טימין ליופי ולהגברת הטעמים בפה.

pelegbechor

pelegbechor

pelegbechor

מתכונים אחרונים מאת pelegbechor (צפו בכולם...)

pelegbechor

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: