רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - במטבח של פלג - פאי תפו״א, גבינות ובזיל טרי

פאי תפו״א, גבינות ובזיל טרי

טור המתכונים של פלג בכור, והפעם- פאי מקסים עם תפו״א, גבינות ובזיל טרי מבצק פריך

פאי תפו״א, גבינות ובזיל טרי מבצק פריך

 

המצרכים:

לבצק:

3/4 ק״ג קמח

1 אבקת אפייה

200 גרם חמאה מומסת

כוס מים קרים

כוס שמן

כף מלח גס

למלית:

5-6 תפוא מקולפים וחתוכים לפרוסות עבות מבושלים במים ומלח עד שרכים

5-6 פרוסות גבינת עזים

גבינת פיקורנו מגורדת

עלי בזיליקום טריים

פסטו ביתי (או קנוי)

3 ביצים

מיכל שמנת מתוקה

מלח פלפל

הוראות הכנה:

הכנת הבצק:

שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבבים היטב (אפשר גם ביד) עד שניהיה בצק רך ונוח לעבודה,

מרדדים ומניעים בתבנית פאי משומנת כולל הדפנות.

מכניסים למקפיא לשעה לפחות.

מוציאים ומורחים בתחתית פסטו ועליו מפזרים חלק מגבינת הפיקורינו, מסדרים את תפו״א על הגבינה במניפה ועליו את עיגולי גבינת העזים ועלי הבזיל הטריים.

בקערה מערבבים את הביצים והשמנת ומתבלים במלח ופלפל.

שופכים את הבלילה על הכל, מפזרים את שאר הפיקורינו.

מכניסים לתנור לכחצי שעה בחום של 180-200 מעלות

עד שמשחים הבצק בצידי התבנית ונפרד מהדפנות.

בתיאבון :)

 

 

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: