רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - ארוחת בוקר - פוקאצ'ה איטלקית

פוקאצ'ה איטלקית

פוקאצ'ה איטלקית מעולה, רכה ואוורירית, שממלאת את הבית בריח נפלא

FoodPage Team
FoodPage Team

כל המתכונים הכי טובים באתר אחד

מצרכים:

250 גרם קמח ללחם
2 כפיות מלח
שקית שמרים יבשים (2 כפיות)
כף שמן זית + עוד קצת לזילוף
200 מ"ל מים
1 כף מלח ים

אופן ההכנה:

בעזרת כף עץ מערבבים בקערה את הקמח, המלח, השמרים, שמן הזית ו-70 מ"ל מים. יוצרים כדור בצק ולשים אותו בקערה למשך כ-5 דקות, כשמוסיפים בהדרגה את שארית המים.

מקפלים את צידי הבצק לתוך המרכז וחוזרים על הפעולה למשך כ-3 דקות. מעבירים את הבצק למשטח משומן קלות ולשים למשך 5 דקות נוספות.

מחזירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומשאירים לתפוח במקום חמים, עד שהוא מכפיל את נפחו.

מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומשטחים את הבצק בתבנית. משאירים לנוח למשך שעה.

מחממים תנור ל-220 מעלות. מזלפים מעט שמן זית על הבצק ומפזרים מלח ים. אופים למשך כ-20 דקות. מוציאים מהתנור ומזלפים עוד קצת שמן זית לפני ההגשה.

 

 

המתכון מתוך הבלוג של איווה, Let's Eat Smart. היכנסו לבלוג שלה כדי ליהנות ממתכונים מעולים נוספים.

 

הוסף תגובה

Scroll To Top
-->
%d בלוגרים אהבו את זה: