רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - במטבח של פלג - פוקאצ'ה כוסמין עם גבינה ועלי מיקרו

פוקאצ'ה כוסמין עם גבינה ועלי מיקרו

פוקאצ'ת כוסמין, מלאה בהמון גבינה ועלי מיקרו, מתכון ממטבחו של פלג בכור

מצרכים:

1 ק"ג קמח כוסמין מלא

2 כפות שמרים יבשים

4 כפות גבינה לבנה או 2 כפות גבינה ו-2 כפות קוטג'

30 גרם עלי מיקרו: בזיל, מיזונה, כוסברה, ברוקולי, צנונית (30 גרם מכל אחד)

כף סוכר

כף מלח

¼ כוס שמן זית

מים לפי הצורך 300-500 מ"ל

אופן ההכנה:

שמים את הקמח השמרים, הסוכר וכל עלי המיקרו בקערת מיקסר עם וו לישה ומתחילים לערבב במהירות נמוכה,

מוסיפים את השמן זית, הגבינה, הקוטג' וחצי מכמות המים ומערבבים,

מוסיפים את המלח ויתר המים עד שמגיעים למרקם נעים ורך לעבודה.

ממשיכים ללוש כעשר דקות רצוף,

לאחר מכן מוציאים מהמיקסר ומעבירים לקערה להתפחה של כ – 45 דקות.

קורצים עיגולים קטנים, מוחצים אותם לפיתות שטוחות וקטנות ומתפיחים עוד כעשר דקות,

מפזרים שמן זית בנדיבות על הפוקאצ'ות ומכניסים לתנור לחום גבוהה 200-220 מעלות עד שמשחים,

מצננים ואוכלים.

רעיונות להגשה:

  1. לרוקן את החלק הפנימי ולמלא בסלט או מוקפץ.
  2. לפני האפייה להניח ירקות אפויים או קלויים.
  3. להוסיף גרעינים וזרעים שונים.

בתיאבון :) 

 

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: