רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בשר - "פיצת בשר" – מאפה בצק עם בשר טחון

"פיצת בשר" – מאפה בצק עם בשר טחון

"פיצה" עם בשר וירוקים שמכינים בצ'יק מבצק מוכן. מנה נהדרת לאירוח או סתם לארוחה מפנקת.

זה רק נראה כמו פיצה, אבל בעצם אין פה גבינה וגם לא רוטב עגבניות, אלא בשר טחון, שמן זית, ירוקים ונגיעה של טחינה (או יוגורט) מעל. בעצם למה רק נגיעה? כמה שיותר! והעיקר – זה פשוט להכנה וממש אבל ממש טעים!

ואם תהיתם, אז אל דאגה, את הבצק אתם לא צריכים להכין לבד.

רכיבים (ל-2 "פיצות" אישיות)

להכנת הבשר

כ-250 גרם בשר בקר טחון
חצי כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית או פחות פפריקה חריפה (לפי הטעם ואפשר גם בלי)
רבע כפית אגוז מוסקט
מעט שמן זית לטיגון
מלח ופלפל לפי הטעם

ל"פיצה" עצמה
כחצי גליל בצק פילאס תורכי (מופשר במקרר ומוכן לעבודה)
מעט קמח (רק לקימוח משטח העבודה)
חופן פיסטוקים קצוצים (אפשר בלי ואפשר להחליף באגוזי מלך או צנוברים)
חופן עלי רוקט טריים
חופן עלי פטרוזיליה טריים
כפית שמן זית

להגשה

עגבניה מגורדת
רבע לימון
טחינה גולמית (או מוכנה)
יוגורט טבעי (אפשר בלי)

הוראות הכנה

טיגון הבשר – לחמם מחבת עם מעט שמן זית וכל התבלינים לבשר ולטגן כדקה (אפשר להוסיף כמה פרוסות שום אם אוהבים).
להוסיף את הבשר הטחון ולפורר אותו בעזרת כף עץ – לטגן כמה דקות מכל הכיוונים עד שהבשר מחליף את צבעו (לא לטגן עד הסוף, כי הבשר עוד יעבור אפייה בתנור).
לכבות את האש ולהעביר לקערה יחד עם הנוזלים.
לחמם תנור על 190 מעלות ולהוציא את רשת התנור.

הרכבת "הפיצה" – לפתוח את הבצק מעל נייר אפיה מקומח ולחתוך ממנו 2 עיגולים (להיעזר בקערה או צלחת הפוכה בגודל הרצוי ולעבור סביבה עם סכין או גלגלת פיצה). לקמח מעט את העיגולים משני הצדדים.
להבריש את הבצק במעט שמן זית.
לפזר את הבשר הטחון במרכז הבצק ולהשאיר שוליים נקיים של כסנטימטר (ליצירת ה"קשה של הפיצה"). אפשר לגלגל מעט את השוליים כלפי פנים (ליצירת שוליים טיפה עבים יותר מהמרכז).
להתיז עוד קצת שמן זית ולהוסיף את הפיסטוקים הקצוצים, המלח והפלפל.
להניח את נייר האפיה עם ה"פיצות" ישירות על רשת התנור ולהכניס לתנור (190 מעלות) בשלב האמצעי לכ-10 דקות ולאחר מכן להעביר לשלב אחד לפני אחרון (כלפי מעלה) ל-5-10 דקות נוספות (או עד שהבצק מזהיב).
להוציא, לפזר מעל בנדיבות ירוקים טריים (רוקט ופטרוזיליה) ולזלף טחינה גולמית או מוכנה (או "רוטב יוגורט-טחינה" – ראו יחסים בהמשך).
להגיש יחד עם רבע לימון וקערית של עגבניה טריה מגורדת ולהוסיף בנדיבות לפני כל ביס.

רוטב יוגורט-טחינה (למי שרוצה לשלב יוגורט) – לערבב בקערית 5-6 כפות יוגורט בטעם טבעי יחד עם כף טחינה גולמית, כפית שמן זית, מלח ופלפל.
ליצירת זילופים יפים כמו במסעדה כדאי להעביר את הרוטב לבקבוק לחיץ ולזלף בתנועות מהירות (והעיקר – בנדיבות 😊).

בתיאבון!

 

למתכונים מעולים נוספים של טליה, היכנסו לבלוג שלה – EshetStyle

eshetstyle
הי, אני טליה הדר, נשואה ואמא ל-3 קטנים. במקצועי אני בכלל עורכת דין...(אני יודעת, הכי לא קשור!) אני מטורפת על המטבח, על הבית והאימהות, על "הדברים הקטנים", על דברים פרקטיים, ועל סטיילינג, ובעיקר - על השילוב של הכל יחד.
קראתי לבלוג שלי EshetStyle - אשת חיל בסטייל ויש בו קצת מהכל - מתכונים קלים ומוגשים בסטייל, טיפים וקיצורי דרך לבית ולמטבח והמון רעיונות יצירתיים ופרקטיים להגשה ולאירוח.
מעבר לבלוג אני סטייליסטית מזון, מצלמת ומפתחת מתכונים ותכנים קולינריים עבר מגזינים וחברות מסחריות ונהנית מכל רגע!
eshetstyle
eshetstyle
taliahadarel@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: