רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - המטבח של טל מגן - פנקייקים משגעים

פנקייקים משגעים

פנקייקים פשוטים להכנה ברוטב בננות וטופי, פשוט לטרוף

מצרכים:

1/4 1 כוסות קמח

20 גרם אבקת אפייה

1 כף סוכר

1 שקית סוכר וניל

1/2 כפית מלח

1 ביצה

1 כוס חלב

3 כפות שמן

קורט קינמון

קורט זסט לימון

בנפרד- חמאה קרה.

 

טופינג:

2 בננות

50 גרם חמאה

3 כפות סוכר

קורט מלח

100 מל שמנת מתוקה

סירופ מייפל/שבבי שוקולד/קוקוס קלוי (אופציונלי)

 

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את כל מרכיבי הפנקייק למעט הקמח, מקציפים כמה שיותר עד שהסוכר נמס והביצים תפוחות מעט,

מוסיפים את הקמח בהדרגה עד למסה אחידה ללא גושים, מניילנים את הקערה ומכניסים למקרר. 

אני אוהבת להכין את התערובת יום לפני ההכנה, אך גם שעתיים במקרר יעזרו.

במחבת חמה מניחים חתיכות שמנמנות של הבננות שחתכנו, מוסיפים את החמאה והסוכר ומחכים שהחמאה תימס והסוכר יבעבע..

ברגע שהסוכר מתחיל לקבל גוון ענברי אנחנו מוסיפים את השמנת המתוקה וקורט המלח ומבשלים עוד כדקה-שתיים.

במחבת נפרדת ממיסים קובית חמאה (משהו כמו 20 גרם, תלוי בשטח המחבת שלכם),

יוצרים גבעות קטנות מתערובת הפנקייק, בערך כ-כף או כף וחצי, נותנים מרווח בין כל פנקייק כי הם עוד יתרחבו ויתפחו.

מנמיכים את הלהבה ונותנים להם לתפוח לאט לאט.

בצלחת רחבה יוצרים ערימת פנקייקים, שופכים מעל את הבננות ורוטב הטופי, וטורפים!

 

בתיאבון

 

טל מגן

"קוראים לי טל מגן, בת 23 מבאר שבע ואני טבחית.

את דרכי במטבח התחלתי בבית, אל תוך מטבח פרסי עשיר ומדהים.

את דרכי המקצועית התחלתי בגיל 17 בביסטרו בשרים קטן ונחמד בדרום הארץ,

עבדתי במסעדות שף, נחשפתי לחומרי גלם איכותיים וטכניקות ברמה הכי גבוהה,

העברתי ארוחות פרטיות בקונספט טבעוני,

וניהלתי מטבח בבית קפה-קונדטוריה קטן וקסום בקיבוץ במרכז הארץ.

מזמינה אתכם/ן לעקוב ולהתנסות במתכונים המגוונים שלי שמבוססים ברובם על המטבח האיטלקי והתאי.

בנוסף אני מפתחת מתכונים ללא גלוטן, דלי פחמימות ודלי שומן".

לעוד מתכונים של טל מוזמנות ומוזמנים לבקר בעמוד האינסטגרם שלה. 

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: