רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - במטבח של פלג - פסטה טרייה עגבניות ומיקרו רוקט

פסטה טרייה עגבניות ומיקרו רוקט

טור המתכונים של פלג בכור והפעם פסטה טרייה ומפנקת עם עגבניות ומיקרו רוקט

המצרכים לפסטה:

100 גרם קמח 

1 ביצה 

(הכפילו כמויות במידת הצורך). 

הוראות הכנה: 

שמים את הקמח והביצים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים כחמש עד שבע דקות,

מעבירים למשטח עבודה וממשיכים ללוש ידני עד להיווצרות בצק דק וקשה,

ניתן ללוש על שולחן עבודה בלי המיקסר – במקרה זה יש לעשות ערימה עם גומה ובאמצע,

לשים את הבייצים וללוש כלפי פנים עד להיווצרות בצק,

טיפ: אל תתייאשו מהבצק! בהתחלה הוא יהיה קשה ומפורר אך לאחר עבודה הוא מתאחד ומתקשה.

לאחר מכן הכניסו את הבצק למקרר,

לאחר שעתיים הוציאו וחלקו את הבצק לארבע משטחים, 

התחילו לפתוח עם מכשיר פסטה על שלב 7-8 עד שנהיה דק-דק,

קמחו מדי פעם את הבצק כדי שלא ידבק.

לאחר התהליך הזה חתכו את הפסטה ברוחב שאתם רוצים – בהתאם למנה,

ניתן לעשות זאת בעזרת המכשיר או ביד עם סכין חדה.

הרתיחו סיר גדול עם מעט שמן קנולה וכף מלח גס, חתכו את הפסטה הטרייה בגודל הרצוי (רחב וקצר)

וזרקו אותה למים כשהם רותחים, בשלו כשלוש עד חמש דקות, הוציאו, סננו ושטפו במים.

את המים שעמם בישלנו שמרו והשתמשו לאחר מכן לבישול הרוטב.

המצרכים לרוטב:

2 עגבניות טריות חתוכות לקוביות קטנות.

3 שיני שום טריים פרוסים.

חופן מיקרו רוקט.

מעט שמן זית.

מלח גס.

אופן ההכנה:

מחממים במחבת רחבה מעט שמן זית,

שמים את השום ואת העגבניות וצורבים כשתי דקות,

מוסיפים מלח גס, מעט מהמים שהפסטה בושלה בהם ואת עלי המיקרו,

מקפיצים עוד כמה דקות, מוסיפים את הפסטה ועוד קצת מהמים וממשיכים להקפיץ עוד כמה דקות,

טועמים, מניחים יפה על צלחת, מקשטים עם עלי מיקרו רוקט טריים ומגישים!

בתיאבון :) 

 

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: