רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - במטבח של פלג - פסטה טרייה עם סלמון מעושן ושמנת

פסטה טרייה עם סלמון מעושן ושמנת

טור המתכונים של פלג בכור והפעם פסטה טרייה ומפנקת בשמנת עם סלמון מעושן

המצרכים לפסטה:

100 גרם קמח 

1 ביצה 

(הכפילו כמויות במידת הצורך). 

הוראות הכנה: 

שמים את הקמח והביצים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים כחמש עד שבע דקות,

מעבירים למשטח עבודה וממשיכים ללוש ידני עד להיווצרות בצק דק וקשה,

ניתן ללוש על שולחן עבודה בלי המיקסר – במקרה זה יש לעשות ערימה עם גומה ובאמצע,

לשים את הבייצים וללוש כלפי פנים עד להיווצרות בצק,

טיפ: אל תתייאשו מהבצק! בהתחלה הוא יהיה קשה ומפורר אך לאחר עבודה הוא מתאחד ומתקשה.

לאחר מכן הכניסו את הבצק למקרר,

לאחר שעתיים הוציאו וחלקו את הבצק לארבע משטחים, 

התחילו לפתוח עם מכשיר פסטה על שלב 7-8 עד שנהיה דק-דק,

קמחו מדי פעם את הבצק כדי שלא ידבק.

לאחר התהליך הזה חתכו את הפסטה ברוחב שאתם רוצים – בהתאם למנה,

ניתן לעשות זאת בעזרת המכשיר או ביד עם סכין חדה.

הרתיחו סיר גדול עם מעט שמן קנולה וכף מלח גס, חתכו את הפסטה הטרייה בגודל הרצוי (רחב וקצר)

וזרקו אותה למים כשהם רותחים, בשלו כשלוש עד חמש דקות, הוציאו, סננו ושטפו במים.

את המים שעמם בישלנו שמרו והשתמשו לאחר מכן לבישול הרוטב.

המצרכים לרוטב:

חבילת סלמון מעושן.

חצי מיכל שמנת מתוקה.

3 שיני שום פרוסות.

25 גרם חמאה.

מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס.

לקישוט והשלמת טעמים – מיקרו עירית, שום או זיתי קלמטה חצויים.

אופן ההכנה:

במחבת רחבה שמים את החמאה ומיד לאחר מכן את השום והסלמון,

מטגנים במהירות בכדי שהחמאה לא תישרף ומוסיפים את השמנת והפלפל השחור.

טיפ: הזהרו עם המלח משום שהסלמון מלוח מאוד, מומלץ להוסיף מלח רק לאחר שצמצמנו את הרוטב מעט.

מוסיפים לרוטב במחבת את הפסטה ומעט מהמים שהפסטה בושלה בהם ומערבבים,

מבשלים כשתי דקות, טועמים, מניחים בצלחת ומקשטים במיקרו עירית או בזיתי קלמטה.

בתאבון! 

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: