רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - במטבח של פלג - פסטה טרייה עם שמן זית, שום ומלח גס

פסטה טרייה עם שמן זית, שום ומלח גס

טור המתכונים של פלג בכור והפעם פסטה טרייה ומענגת ברוטב שמן זית, בצל מקורמל ושום. פשוט מעדן

המצרכים לפסטה:

100 גרם קמח 

1 ביצה 

(הכפילו כמויות במידת הצורך). 

הוראות הכנה: 

שמים את הקמח והביצים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים כחמש עד שבע דקות,

מעבירים למשטח עבודה וממשיכים ללוש ידני עד להיווצרות בצק דק וקשה,

ניתן ללוש על שולחן עבודה בלי המיקסר – במקרה זה יש לעשות ערימה עם גומה ובאמצע,

לשים את הבייצים וללוש כלפי פנים עד להיווצרות בצק,

טיפ: אל תתייאשו מהבצק! בהתחלה הוא יהיה קשה ומפורר אך לאחר עבודה הוא מתאחד ומתקשה.

לאחר מכן הכניסו את הבצק למקרר,

לאחר שעתיים הוציאו וחלקו את הבצק לארבע משטחים, 

התחילו לפתוח עם מכשיר פסטה על שלב 7-8 עד שנהיה דק-דק,

קמחו מדי פעם את הבצק כדי שלא ידבק.

לאחר התהליך הזה חתכו את הפסטה ברוחב שאתם רוצים – בהתאם למנה,

ניתן לעשות זאת בעזרת המכשיר או ביד עם סכין חדה.

הרתיחו סיר גדול עם מעט שמן קנולה וכף מלח גס, חתכו את הפסטה הטרייה בגודל הרצוי (רחב וקצר)

וזרקו אותה למים כשהם רותחים, בשלו כשלוש עד חמש דקות, הוציאו, סננו ושטפו במים.

את המים שעמם בישלנו שמרו והשתמשו לאחר מכן לבישול הרוטב.

המצרכים לרוטב:

5 שיני שום פרוסות.

מעט שמן זית.

מלח גס.

אופן ההכנה:

שמים במחבת רחבה את שמן הזית והשום ומטגנים מעט עד שהבצל הופך לחום,

מערבבים את הפסטה יחד עם שאר המרכיבים במחבת,

מערבבים, מוסיפים מלח גס ומעט מים מהבישול של הפסטה ומבשלים כדקה,

לפני ההגשה "בוזקים" שמן זית ומגישים. 

בתיאבון!

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: