רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - ארוחת בוקר - פסטרמה ביתית

פסטרמה ביתית

במקום לקנות בסופר, מכינים לבד! השף הפשוט קובי פרידמן עם מתכון מנצח לפסטרמה ביתית, שאחריה לא תקנו יותר פסטרמה מוכנה לעולם

למתכון המלא גללו למטה.

מכינים מרינדה: מערבבים יחד 2 כפות סוכר, כף מלח גס, כף פפריקה ו-2 כוסות מים, עד שהסוכר והמלח נמסים.


מכניסים נתח חזה הודו נקבה, חצי פרפר במשקל של כ-1 ק"ג למרינדה ל-24 שעות. הופכים מדי כמה שעות.


אחרי 24 שעות מוציאים את הנתח, מנגבים ומייבשים אותו וקושרים אותו בחוט שפגט לעיצוב (לא חייבים לקשור).


מכינים את הציפוי – מערבבים יחד 4 כפות דבש, כפית חרדל דיז'ון גרגירים, 4 כפות שמן זית וכף פפריקה.


מורחים על הנתח ומניחים אותו על רשת מעל תבנית אפייה (כדי שהנתח לא יתבשל בנוזלים שלו). מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לשעה ו-20 דקות.

 

מצננים ופורסים.
מתקבלת פסטרמה ביתית, מעדן של ממש, ללא חומרים משמרים ותוספים למיניהם.

 

מצרכים:

חזה הודו נקבה חצי פרפר, בערך 1 ק"ג

למרינדה:

2 כפות סוכר
כף מלח גס
כף פפריקה
2 כוסות מים

לציפוי:

4 כפות דבש
כפית חרדל דיז'ון גרגירים
4 כפות שמן זית
כף פפריקה

אופן ההכנה:

מכינים מרינדה: מערבבים יחד סוכר, מלח גס, פפריקה ומים, עד שהסוכר והמלח נמסים.
מכניסים את נתח ההודו למרינדה ל-24 שעות. הופכים מדי כמה שעות.
אחרי 24 שעות מוציאים את הנתח, מנגבים ומייבשים אותו וקושרים אותו בחוט שפגט לעיצוב (לא חייבים לקשור).
מכינים את הציפוי – מערבבים יחד את כל המצרכים, מורחים על הנתח ומניחים אותו על רשת מעל תבנית אפייה (כדי שהנתח לא יתבשל בנוזלים שלו). מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לשעה ו-20 דקות. מצננים ופורסים.
מתקבלת פסטרמה ביתית, מעדן של ממש, ללא חומרים משמרים ותוספים למיניהם.

מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי, שם תמצאו למעלה מ-1,500 מתכונים נוספים עם תמונות של כל שלבי ההכנה.

 

kobyfridman

kobyfridman

בן 62, יליד רחובות, בשלן ושף כ-40 שנה. כל המתכונים הם קיבוץ גלויות ישראלי, פשוטים וטעימים לכל מטבח ביתי ולכל בני המשפחה, ילדים כגדולים. המטבח משולב במרכיבים בהישג יד - ירקות, פירות, קטניות, פסטות ובשרים. רוב המתכונים צמחוניים וטבעוניים.בעל הבלוג "קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם" שבו למעלה מ1700 מתכונים ואלפי תמונות נוספים טעימים מעניינים ופשוטים כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, "כנסו הירשמו לייקו ותיהנו מעדכונים טיפים מענה על שאלות חידושים והפתעות".
kobyfridman
kobyfridman

מתכונים אחרונים מאת kobyfridman (צפו בכולם...)

kobyfridman
koby2216874@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: