במקום לקנות בסופר, מכינים לבד! השף הפשוט קובי פרידמן עם מתכון מנצח לפסטרמה ביתית, שאחריה לא תקנו יותר פסטרמה מוכנה לעולם
למתכון המלא גללו למטה.
מכינים מרינדה: מערבבים יחד 2 כפות סוכר, כף מלח גס, כף פפריקה ו-2 כוסות מים, עד שהסוכר והמלח נמסים.
מכניסים נתח חזה הודו נקבה, חצי פרפר במשקל של כ-1 ק"ג למרינדה ל-24 שעות. הופכים מדי כמה שעות.
אחרי 24 שעות מוציאים את הנתח, מנגבים ומייבשים אותו וקושרים אותו בחוט שפגט לעיצוב (לא חייבים לקשור).
מכינים את הציפוי – מערבבים יחד 4 כפות דבש, כפית חרדל דיז'ון גרגירים, 4 כפות שמן זית וכף פפריקה.
מורחים על הנתח ומניחים אותו על רשת מעל תבנית אפייה (כדי שהנתח לא יתבשל בנוזלים שלו). מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לשעה ו-20 דקות.
מצננים ופורסים.
מתקבלת פסטרמה ביתית, מעדן של ממש, ללא חומרים משמרים ותוספים למיניהם.
מצרכים:
חזה הודו נקבה חצי פרפר, בערך 1 ק"ג
למרינדה:
2 כפות סוכר
כף מלח גס
כף פפריקה
2 כוסות מים
לציפוי:
4 כפות דבש
כפית חרדל דיז'ון גרגירים
4 כפות שמן זית
כף פפריקה
אופן ההכנה:
מכינים מרינדה: מערבבים יחד סוכר, מלח גס, פפריקה ומים, עד שהסוכר והמלח נמסים.
מכניסים את נתח ההודו למרינדה ל-24 שעות. הופכים מדי כמה שעות.
אחרי 24 שעות מוציאים את הנתח, מנגבים ומייבשים אותו וקושרים אותו בחוט שפגט לעיצוב (לא חייבים לקשור).
מכינים את הציפוי – מערבבים יחד את כל המצרכים, מורחים על הנתח ומניחים אותו על רשת מעל תבנית אפייה (כדי שהנתח לא יתבשל בנוזלים שלו). מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לשעה ו-20 דקות. מצננים ופורסים.
מתקבלת פסטרמה ביתית, מעדן של ממש, ללא חומרים משמרים ותוספים למיניהם.
מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי, שם תמצאו למעלה מ-1,500 מתכונים נוספים עם תמונות של כל שלבי ההכנה.