רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בשר - ציר בקר

ציר בקר

הוא מהווה בסיס עשיר בטעמים וניחוחות של רטבים, מרקים ושלל תבשילים – השף סהר רפאל מלמד אתכם איך להכין ציר בקר מעולה

FoodPage Team
FoodPage Team

כל המתכונים הכי טובים באתר אחד

מצרכים:
3 ק"ג עצמות בשר
1/2 כוס שמן קנולה
4 גזרים
3 בצלים
3 ענפי סלרי
1 בקבוק יין אדום
5 כפות רסק עגבניות
10 גרגירי פלפל אנגלי
7 עלי דפנה
צרור של רוזמרין, תימין וכרישה
10 ליטר מים
ראש שום חצוי

אופן הכנה:
• חותכים גס את הגזר, הסלרי והבצלים (עם הקליפה).
• צולים את העצמות בתנור בחום גבוה (250 מעלות) עד שהן מזהיבות.
• מחממים שמן בסיר עמוק וצורבים את הירקות עד השחמה. מוסיפים את הרסק וממשיכים לטגן כ-3 דקות.
• מוסיפים פנימה את היין והעצמות. מורידים משקעים מהתבנית שצלינו את העצמות.
• אל תוך הסיר מוסיפים את המים ומרתיחים.
• מוסיפים פלפל אנגלי, עלי דפנה ואת עשבי התיבול. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד 10 שעות עם כיסוי על להבה נמוכה.
• מסירים מהאש, מצננים מעט ומסננים במסננת מאוד דקה.
• ניתן לאחסן במקפיא, לחלק לקופסאות או לכוסות ולהפשיר לפי הצורך.
• טיפ: אם רוצים את הציר בצבע אדום יותר ניתן להוסיף פפריקה מתוקה.

המתכון באדיבות השף סהר רפאל, שף רשת המזון "יינות ביתן" והבעלים של מסעדות "כדיתא" ו"כרמים".
צילום: סטודיו אריה ויסמין

>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק

מחפשים עוד מתכונים לראש השנה? נסו את אלה:
צלי בשר ברוטב פטריות
רוסטביף

עוגת דבש וסילאן בחושה

פאי תפוחים עם בצק פריך
מיני מוס טונה

הוסף תגובה

Scroll To Top
-->
%d בלוגרים אהבו את זה: