רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בשר - ציר בקר

ציר בקר

הוא מהווה בסיס עשיר בטעמים וניחוחות של רטבים, מרקים ושלל תבשילים – השף סהר רפאל מלמד אתכם איך להכין ציר בקר מעולה

מצרכים:
3 ק"ג עצמות בשר
1/2 כוס שמן קנולה
4 גזרים
3 בצלים
3 ענפי סלרי
1 בקבוק יין אדום
5 כפות רסק עגבניות
10 גרגירי פלפל אנגלי
7 עלי דפנה
צרור של רוזמרין, תימין וכרישה
10 ליטר מים
ראש שום חצוי

אופן הכנה:
• חותכים גס את הגזר, הסלרי והבצלים (עם הקליפה).
• צולים את העצמות בתנור בחום גבוה (250 מעלות) עד שהן מזהיבות.
• מחממים שמן בסיר עמוק וצורבים את הירקות עד השחמה. מוסיפים את הרסק וממשיכים לטגן כ-3 דקות.
• מוסיפים פנימה את היין והעצמות. מורידים משקעים מהתבנית שצלינו את העצמות.
• אל תוך הסיר מוסיפים את המים ומרתיחים.
• מוסיפים פלפל אנגלי, עלי דפנה ואת עשבי התיבול. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד 10 שעות עם כיסוי על להבה נמוכה.
• מסירים מהאש, מצננים מעט ומסננים במסננת מאוד דקה.
• ניתן לאחסן במקפיא, לחלק לקופסאות או לכוסות ולהפשיר לפי הצורך.
• טיפ: אם רוצים את הציר בצבע אדום יותר ניתן להוסיף פפריקה מתוקה.

המתכון באדיבות השף סהר רפאל, שף רשת המזון "יינות ביתן" והבעלים של מסעדות "כדיתא" ו"כרמים".
צילום: סטודיו אריה ויסמין

>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק

מחפשים עוד מתכונים לראש השנה? נסו את אלה:
צלי בשר ברוטב פטריות
רוסטביף

עוגת דבש וסילאן בחושה

פאי תפוחים עם בצק פריך
מיני מוס טונה

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: