רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - במטבח של פלג - קובה צמחוני – מרק חמוסטה (חמוץ חריף)

קובה צמחוני – מרק חמוסטה (חמוץ חריף)

מתכון מפנק לקובה צמחוני – מרק חמוסטה (חמוץ חריף), הישר ממטבחו של פלג בכור

המצרכים:

לבצק סולת:

700 גרם סולט

¾ כוס ג'רישה

מעט מלח

מעט שמן זית

למילוי:

2 אספרגוסים חלוטים

2 תפו"א קלופים

2 גזרים קלופים

½ בצל

4 שיני שום קלופים

כוס עדשים מבושלים

½ כוס אגוזים טחונים

מלח פלפל

למרק:

בצל שלם קלוף וחתוך לקוביות

שום שלם קלוף 

4 גזרים קלופים וחתוכים

2 תפו"א קלופים חתוכים לקוביות

צרור כוסברה

פלפל חריף שלם

כוס מיץ לימון

ציר מרק

עלי מנגולד

רסק עגבניות (קופסא בינונית)

 

אופן ההכנה:

הקובה:

שוטפים ומשרים את הג'רישה במים כעשר דקות מסננים ושמים בקערה.

מוסיפים את הסולת, שמן הזית והמלח,

מוסיפים מים בהדרגה תוך לישה ביד עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה.

נותנים לו לנוח כ-10 דקות. 

המילוי:

את כל מוצרי המילוי מכניסים למעבד מזון וטוחנים דק,

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את כל חומרי המילוי (ללא האגוזים) תוך כדי ערבוב ומתבלים במלח ופלפל,

טועמים ומניחים בצד להתקרר. מוסיפים את האגוזים ומכניסים למקפיא לכ ½ שעה כדי שיהיה נוח למלא את הקובה.

המרק:

שמים מעט שמן זית בסיר ואת הבצל, הפלפל החריף והשום ומקפיצים מעט,

מוסיפים את שאר הירקות ומקפיצים עד שנצרב היטב.

מוסיפים את ציר המרק ומיץ הלימון והפפריקה ומרתיחים.

כשרותח שמים על אש קטנה למשך כשעה.

הכנת הקובה:

קורצים עיגולים בגודל שרוצים (כדור פינג-פונג) שמים בכף היד ויוצרים קערה עמוקה עם דפנות דקות.

ממלאים במילוי וסוגרים לכדור עגול ומניחים בצד,

לאחר שהמרק התבשל כשעה וכל כדורי הקובה מוכנים מגבירים את הלהבה של המרק ככה שירתח היטב,

מתחילים להניח את הקובה בסיר אחד ליד השני בזהירות מבלי לערבב,

לאחר שסיימנו מכסים ונותנים למרק לרתוח כעשר דקות עם הקובה מבלי לערבב בכלל.

רק לאחר עשר דקות ניתן לערבב בזהירות מתחתית הסיר כלפי מעלה כדי שלא ידבקו,

טועמים אם חסר לימון, מלח או חריף ומוסיפים.

לאחר כעשרים דקות עם הקובה מוסיפים את רסק העגבניות, מבשלים עוד כעשר דקות ומכבים את האש.

בתאבון. 

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: