רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - המטבח של דבורה - קוקילידה ביתית

קוקילידה ביתית

קוקילידה ביתית ומשובחת הישר מהמטבח של דבורה

קוקילידה ביתית של דבורה 
מצרכים:
חצי כוס שמן קנולה.
2 ביצים.
חצי כוס סוכר חום.
רבע כוס סוכר לבן.
כפית תמצית וניל.
חצי כפית מלח.
כוס קמח.
1 כפית סודה לשתייה.
שתי כפות גדושות של קקאו או חפיסת שוקולד מריר מומסת.
חצי כוס קרוקנט לוז (להשיג בחנויות מתמחות לאפייה).
לגלידה:
400 גרם שמנת מתוקה.
חצי פחית חלב ממותק.
שלוש כפות מסקרפונה.
1 כפית תמצית וניל.
הוראות הכנה:
לעוגיות: עם וו גיטרה מערבבים שמן, ביצים, סוכר חום ולבן, וניל ומלח.
מוסיפים קמח, סודה לשתייה וקקאו עד שהתערובת אחידה ומעט דביקה.
מוסיפים את הקרוקנט והצימוקים, ומערבלים שוב בקצרה.
יוצרים עוגיות בקוטר 3 ס"מ (אם העיסה דביקה אפשר לעבוד עם ידיים רטובות),
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים (העוגייה משתטחת באפייה מאוד),
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות, כ-12\10 דקות עד שהעוגיות נראות מוכנות מבחוץ ומעט רכות מבפנים.
מצננים מעט.
לגלידה: מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה.
מקפלים לתוכה בעדינות את החלב המרוכז.
מעבירים את התערובת לשק זילוף וממלאים את הקוקילידה.
מעבירים למקפיא לכ-4 שעות.
מי שאוהב\ת יכול להוסיף לגלידה צימוקים.
ובתיאבון :)

על המתכונאית: דבורה אוזנה 

"אימא לארבעה וסבתא לשמונה, מאז שאני זוכרת את עצמי תמיד הייתי צמודה לאימא שלי במטבח,

כל מה שהיה קשור בו ריגש ועניין אותי- בישול, אפייה, כלים יפים, גדג׳טים. אט אט למדתי את האוכל של אימא, מצאתי את עצמי מאלתרת,

משנה מרכיבים, ממציאה קינוחים, ומקבלת פרגונים ופידבקים חיוביים מכולם. מתחביבי החדשים- צילום אוכל. דואגת להגשה יפה ומקבלת השראה מהאינטרנט".

עוד מתכונים של דבורה תמצאו בפייסבוק או באינסטגרם שלה :)

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: