רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בשר - קציצות בשר עם גרגירי חומוס ברוטב חריף

קציצות בשר עם גרגירי חומוס ברוטב חריף

קציצות בשר עסיסיות עם גרגירי חומוס ברוטב חריף של עגבניות ופלפלים. מגישים לצד אורז לבן או פירה תפוחי אדמה

מצרכים לקציצות:
200 גרם גרגירי חומוס, מבושלים מוקפאים
1 בצל
1 שן שום
קילו בשר טחון
2 כפות קוואקר (שיבולת שועל)
חופן בזיליקום
1/3 כפית פפריקה
מלח ופלפל שחור

לרוטב:
600 גרם גרגירי חומוס, מבושלים מוקפאים
3 בצלים
2 פלפלים חריפים ללא הגרעינים
5 שיני שום
1 פלפל שושקה
300 גרם עגבניות מרוסקות
200 גרם רסק עגבניות
3/4 כוס מים חמים
1/3 כפית כמון
1/3 כפית פפריקה
חופן בזיליקום
5 עלי אורגנו טריים

אופן הכנה:
• קוצצים את הבצל השום, הפלפלים והבזיליקום (גם של הקציצות וגם של הרוטב).
• מכינים את הרוטב: מטגנים בסיר את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את הפלפלים ומטגנים 4 דקות נוספות.
• מוסיפים את השום, העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות, מערבבים ומוסיפים כ-3/4 כוס מים חמים.
• מוסיפים את גרגירי החומוס, מתבלים ומבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות.
• מכינים את הקציצות: מרתיחים את החומוס כ- 15 דקות, מסננים וטוחנים במעבד מזון ידני, מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
• יוצרים קציצות, מעבירים לרוטב ומבשלים על להבה נמוכה כ-50 דקות.
• מגישים מעל אורז לבן.

המתכון באדיבות סנפרוסט.
צילום: לירון אלמוג

>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק

מחפשים עוד מתכונים מעולים לחורף? נסו את אלה:
מתכון לתבשיל שעועית עם בטטות
מתכון למרק דלעת מוקרם

מתכון לתבשיל עוף ואורז
מתכון לתבשיל קציצות בשר עם גרגירי חומוס

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: