רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בשר - קציצות עם שקדים טחונים וירוקי העונה

קציצות עם שקדים טחונים וירוקי העונה

השפית ועיתונאית האוכל מאיה דרין מציעה מתכון נפלא לקציצות בשר עם שקדים טחונים ועשבי תיבול על מצע של ירוקי העונה

מצרכים (לכ-20 קציצות)

 

1/2 ק"ג בשר עגל טחון
1 ביצה
1 כוס שקדים טחונים
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות סילאן
2 שיני שום קלופות
חופן עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, נענע, כוסברה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
שמן לטיגון

להגשה:

עלי תרד טורקי קרועים לפיסות
עלי קייל קרועים לפיסות
אפונת שלג
שפע עשבי תיבול
1/2 לימון טרי

אופן ההכנה:

במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הקציצות לתערובת חלקה ואחידה.

בעזרת ידיים משומנות יוצרים קציצות עגולות.

במחבת גדולה מחממים שמן לטיגון ומטגנים את הקציצות על אש בינונית כ-4-3 דקות מכל צד עד שמשחימות.

מוציאים את הקציצות מהמחבת, מוסיפים למחבת מעט שמן זית ומעבירים פנימה עלי תרד טורקי, עלי קייל, אפונת שלג ועשבי תיבול. מקפיצים דקותיים, מוסיפים את הקציצות, סוחטים מעל מיץ לימון ומגישים מיד.

 

המתכון של השפית ועיתונאית האוכל מאיה דרין ובאדיבות סולתם.

צילום: גל בן זאב.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: