רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - קינוחים - עוגות - קראמבל תפוחים ופירות יער

קראמבל תפוחים ופירות יער

כמה מרשים ככה קל להכנה וטעים – קראמבל תפוחים ופירות יער עם פירורי בצק חמאה פריכים וזהובים מעל

קראמבל תפוחים ופירות יער הוא מאפה המורכב משכבת פירות מתוקה-חמוצה בתחתית ומעליה פירורי בצק חמאתי ופריך. אפשר להכין את הקראמבל עם פירות שונים וכולם יהיו טעימים, אבל הפטל האדום ייתן צבע מהמם ורוטב צבעוני מרשים בתחתית התבנית. מסתערים על הקינוח בחבורה עליזה ואוכלים בכף ישר מתוך הכלי המרכזי.

מצרכים למלית:
3 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
250 גרם פטל, תות או אוכמניות קפואים או טריים
חצי כוס סוכר חום
כפית תמצית וניל
25 גרם חמאה

לפירורי הקראמבל:
3/4 כוס קמח
3/4 כוס סוכר חום
100 גרם חמאה קרה חתוכה
50 גרם שקדים טחונים
50 גרם שיבולת שועל רכה
חצי כפית קינמון

אופן הכנה:
– מחמים תנור ל 180 מעלות.
– ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את התפוחים במשך חמש דקות, מוסיפים את הווניל, פירות היער והסוכר ומבשלים עוד חמש דקות תוך ערבוב.
– מסננים את תערובת הפירות במסננת ושומרים את הפירות המסוננים.
– בקערה בינונית מערבבים את כל מרכיבי פירורי הבצק, לשים אותו בין הידיים עד שמקבלים בצק חולי וגרגירי.
– מניחים את תערובת הפירות בתוך תבנית אפייה עגולה ונמוכה בקוטר 24 ס"מ או אליפטית. להגשה כקינוח אישי אפשר לאפות את הקראמבל גם בשישה ספלים קטנים. את פירורי הבצק מפזרים מעל לפירות. מערבבים מעט בעזרת מזלג את הפירורים עם הפירות כך שיציצו מבין הפירורים למראה נאה וצבעוני.
– אופים בתנור במשך כ-25 דקות עד שהבצק מזהיב, זוללים עם כף ישר מהתבנית, ואם רוצים להגזים, עורמים כף או שתיים של שמנת חמוצה ליד.

מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת, ולתמונות של שלבי ההכנה, הכנסו לבלוג איך להרשים את חמותך

leharshim

leharshim

בעלת הסטודיו at סטודיו אפרת
אני מעצבת גרפית, יוצרת, מצלמת, אוכלת, לא דווקא בסדר הזה.
אני אוהבת ליצור אומנות שימושית או כזו שאוכלים אותה,
איך להרשים את חמותך - רוצים לדעת מי אני?
אני אוהבת לקרוא ועוד יותר אוהבת לאכול כשאני קוראת.
אני מטורפת על ספרי ילדים, מה אעשה כשהקטנה שלי תגדל?
כיף לי לטבוע באינטרנט – הספריה הגדולה של היקום.
יש לי מזל ענק לחיות בגולן, בין משורי הבזלת הפראיים שנותנים לי השראה.
אני מגדלת בעל וארבעה ילדים, אם אומנת לילדה מהממת עם תסמונת דאון, אה… ויש גם כמה בעלי חיים!
leharshim
leharshim

מתכונים אחרונים מאת leharshim (צפו בכולם...)

leharshim
yy91011@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים