רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - לחם ומאפים - מאפים מלוחים - קרקרים עם מחמצת שיפון, רוזמרין טרי ומלח גס
IMG_4663

קרקרים עם מחמצת שיפון, רוזמרין טרי ומלח גס

קרקרים פריכים וטעימים במיוחד שמכינים עם מחמצת ומפזרים מעל עשבי תיבול ומלח גס. תתכוננו להתמכר

קרקרים מלוחים ופריכים – אם אתם מגדלים מחמצת בבית זה המתכון בשבילכם!
השבוע שלכם עמוס ולא הספקתם לאפות ואתם צריכים להאכיל את המחמצת? במקום לזרוק אפשר להכין קרקרים מעולים.

מצרכים:
3 כוסות קמח לבן מנופה
1.5 כפיות מלח
3 כוסות מחמצת (לבנה, שיפון, כוסמין)
150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
5 כפות עשבי תיבול טריים וקצוצים (זעתר, אורגנו, רוזמרין)
שמן זית להברשה
מלח ים אטלנטי לפיזור מעל

אופן הכנה:
מחממים תנור ל-205 מעלות.
– בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח, מלח ומחמצת ומערבבים דקה.
– מוסיפים חמאה, עשבי תיבול ומערבבים כשתי דקות עד שהבצק אחיד ונעים למגע.
– מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעובי הרצוי (אני אוהבת שהם דקים).
– מניחים את הבצק המרודד על תבנית עם נייר אפיה.
– חותכים בעדינות עם גלגלת פיצה לריבועים ובעזרת מזלג דוקרים כל ריבוע שלוש פעמים.
– מברישים בשמן זית ומפזרים מעל מלח ים אטלנטי.
– אופים במשך כ-35 דקות עד שהקרקרים זהובים ואפויים היטב משני הצדדים.

הערות חשובות:
– אחרי 20 דקות של אפייה לערך, כשהקרקרים הזהיבו, הופכים אותם על מנת שיקבלו צבע ואפייה בצדם השני.
– המתכון מתורגם מהאתר kingarthurflour עם שינויים קלים שלי.

צילום ומתכון: בת-חן סטודיו לבישול ואפייה
רוצים ללמוד איך לאפות פוקצ'ות, איך להשתמש בשמרים או איך לבשל בריא? הצטרפו לסדנאות המעולות של בת-חן

בת-חן דיאמנט
שמי בת-חן ואני שפית במקצועי .
למדתי בישול בניו-יורק ועבדתי במסעדות בעולם.
אני מעבירה סדנאות בישול ואפייה.
חיה ונושמת את העולם המופלא של בישול ואפייה.
מזמינה אתכם ללמוד,לטעום ולחוות ביחד איתי סדנאות בישול ואפיה בסטודיו שלי במושב עין-ורד.
מוזמנים להיכנס לדף העיסקי שלי בפייסבוק : "בת-חן סטודיו לבישול ואפיה.
בת-חן דיאמנט
בת-חן דיאמנט
batchen.diamant@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט
    משהו טעים - רחלי קרוט
  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר
    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר
  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים
    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית
  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר
    במטבח של מעייני - מעיין נדיר
  • חדש על המדף - החמישיה
    חדש על המדף - החמישיה
  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור
    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור
  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים
    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים