רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - השף הפשוט - קובי פרידמן - רולדת פרג

רולדת פרג

השף הפשוט קובי פרידמן מכין רולדה מבצק מוכן במילוי מלית פרג עשירה. קינוח נהדר ומפנק לכל ארוחה

למתכון המלא גללו למטה.

מכניסים את הבצק הקפוא להפשרה במקרר.
מכינים את מלית הפרג: מכניסים לסיר קטן כוס חלב, 100 גרם חמאה וכוס וחצי סוכר דמררה וממיסים על אש קטנה.
מוסיפים 300 גרם פרג טחון, מערבבים ומורידים מהאש.
מוסיפים 6 כפות דבש, 2 כפות תמצית וניל וכוס אגוזי מלך קצוצים דק ומערבבים. מכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
פורסים את הבצק המופשר והקר (הוא חייב להיות קר) על משטח עבודה ומרדדים למלבן של 20 על 30 ס"מ.


מורחים שכבה של המלית, כ-4 מ"מ גובה, ומשאירים 3 ס"מ ללא מלית באחד האורכים.


מגלגלים לגליל, כשהצד ללא המלית אחרון לגלגול. מניחים את הגליל על נייר אפייה בתבנית אפייה.


חותכים את הגליל לפרוסות של 1.5 ס"מ ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-30 דקות.


מוציאים מהתנור ואחרי כ-5 דקות, כשהרולדה מצטננת מעט, מפרידים את הפרוסות ומניחים אותן ברווח של 2 ס"מ זו מזו. מכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות.

מצרכים:

בצק פריך מוכן למאפים מתוקים
כוס חלב
100 גרם חמאה
1.5 כוסות סוכר דמררה
300 גרם פרג טחון
6 כפות דבש
2 כפות תמצית וניל
כוס אגוזי מלך קצוצים דק

אופן ההכנה:

מכניסים את הבצק הקפוא להפשרה במקרר.
מכינים את מלית הפרג: מכניסים לסיר קטן חלב, חמאה וסוכר וממיסים על אש קטנה.
מוסיפים פרג, מערבבים ומורידים מהאש.
מוסיפים דבש, תמצית וניל ואגוזי מלך קצוצים דק ומערבבים. מכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
פורסים את הבצק המופשר והקר (הוא חייב להיות קר) על משטח עבודה ומרדדים למלבן של 20 על 30 ס"מ.
מורחים שכבה של המלית, כ-4 מ"מ גובה, ומשאירים 3 ס"מ ללא מלית באחד האורכים.
מגלגלים לגליל, כשהצד ללא המלית אחרון לגלגול. מניחים את הגליל על נייר אפייה בתבנית אפייה.
חותכים את הגליל לפרוסות של 1.5 ס"מ ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-30 דקות.
מוציאים מהתנור ואחרי כ-5 דקות, כשהרולדה מצטננת מעט, מפרידים את הפרוסות ומניחים אותן ברווח של 2 ס"מ זו מזו. מכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות.

בדף הפייסבוק שלי תוכלו למצוא עוד המון מתכונים עם תמונות של כל שלבי ההכנה. מוזמנים לבקר, לעשות לייק ולהתחיל ליהנות.

 

kobyfridman

kobyfridman

בן 62, יליד רחובות, בשלן ושף כ-40 שנה. כל המתכונים הם קיבוץ גלויות ישראלי, פשוטים וטעימים לכל מטבח ביתי ולכל בני המשפחה, ילדים כגדולים. המטבח משולב במרכיבים בהישג יד - ירקות, פירות, קטניות, פסטות ובשרים. רוב המתכונים צמחוניים וטבעוניים.בעל הבלוג "קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם" שבו למעלה מ1700 מתכונים ואלפי תמונות נוספים טעימים מעניינים ופשוטים כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, "כנסו הירשמו לייקו ותיהנו מעדכונים טיפים מענה על שאלות חידושים והפתעות".
kobyfridman
kobyfridman

מתכונים אחרונים מאת kobyfridman (צפו בכולם...)

kobyfridman
koby2216874@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: