רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - המטבח של טל מגן - ריגטוני ארביאטה

ריגטוני ארביאטה

אחרי 2 ביסים אתם תבינו את הקסם בפסטה הזו, כל כך ממכרת וטעימה, טרייה ופשוטה.

כולם אוהבים אוכל איטלקי והפסטה הזו, כמה פשוטה ככה מענגת!

הכינו את הסירים וכוס מים :)

 

מצרכים ל 2-3 מנות:

חצי חבילת פסטה ריגטוני (הכי מומלצת בעיניי למתכון הזה, אפשר להשתמש בכל סוג).

3 שיני שום גדולות.

3-4 עגבניות גדולות.

פפריקה מתוקה.

שמן זית איכותי.

שבבי פלפל צ'ילי יבש.

בזיליקום טרי.

מלח פלפל.

פרמזן/גרנה פדנו.

הוראות הכנה:

ממלאים 3/4 מים בסיר גדול ועמוק ומביאים לרתיחה.

ממליחים את המים עם לפחות חצי כף מלח וטועמים אם המים מלוחים במידה ולא תפלים (שלב זה קריטי לכל המנה, כאן הפסטה שותה את הטעם הראשוני שלה, אם היא תהיה תפלה לא תצליחו לאזן את זה בהמשך ל100% טעם מדויק).

מגררים בפומפיה את העגבניות שלנו ופורסים את שיני השום,

במחבת נפרדת, עדיף בווק נון סטיק, מחממים רבע כוס שמן זית יחד עם פרוסות השום (אפשר גם לכתוש) ואת הצ'ילי היבש (לפחות כפית או שתיים).

כשהשמן מתחיל להתחמם מעט, נזהרים על השום שלא ישרף ומיד מוסיפים כפית גדושה של פפריקה, פותחים אותה היטב בתוך השמן ומוסיפים את העגבניות יחד עם הנוזלים.

בשלב זה מוסיפים עוד כרבע כוס שמן זית ונותנים לכל העגבניות לתסוס במחבת, "להיטגן" ולהצטמצם, לאט לאט נקבל ניחוח קל של מטבוחה כי בעצם נרכז את טעם העגבניות.

בנתיים מבשלים את הפסטה במים הרותחים.

אחרי כחמש דקות על אש גבוהה מוסיפים מלח פלפל ומעט מים, מערבבים ונותחים לרוטב לחכות לפסטה.

כשהפסטה מוכנה אך עוד אל-דנטה (עדיין נגיסה קלות, היא עוד הולכת לקבל טעם ולהתבשל בתוך הרוטב),

מעבירים אותה בעזרת כף מחוררת אל תוך הרוטב (בשום אופן לא לשטוף תחת מים ולא לסנן, אנחנו נצטרך את מי הפסטה).

מביאים את הרוטב לרתיחה יחד עם הפסטה, מוסיפים בערך רבע כוס ממי בישול הפסטה, טועמים ומוסיפים מלח פלפל או שמן זית ומים לפי המרקם והטעם.

הרוטב צריך להיות קטיפתי וקליל מאוד.

אחרי 2-3 דקות בישול בתוך הרוטב קוצצים 3 עלי בזיליקום, מערבבים לתוך הרוטב ומגישים לצלחת!

מגררים גבינת פרמז'ן בנדיבות, כמה עלי בזיליקום קטנים וסיבוב קטן של שמן זית.

אחרי 2 ביסים אתם תבינו את הקסם בפסטה הזו,

כל כך ממכרת וטעימה, טרייה ופשוטה.

בתיאבון!

טל מגן

"קוראים לי טל מגן, בת 23 מבאר שבע ואני טבחית.

את דרכי במטבח התחלתי בבית, אל תוך מטבח פרסי עשיר ומדהים.

את דרכי המקצועית התחלתי בגיל 17 בביסטרו בשרים קטן ונחמד בדרום הארץ,

עבדתי במסעדות שף, נחשפתי לחומרי גלם איכותיים וטכניקות ברמה הכי גבוהה,

העברתי ארוחות פרטיות בקונספט טבעוני,

וניהלתי מטבח בבית קפה-קונדטוריה קטן וקסום בקיבוץ במרכז הארץ.

מזמינה אתכם/ן לעקוב ולהתנסות במתכונים המגוונים שלי שמבוססים ברובם על המטבח האיטלקי והתאי.

בנוסף אני מפתחת מתכונים ללא גלוטן, דלי פחמימות ודלי שומן".

לעוד מתכונים של טל מוזמנות ומוזמנים לבקר בעמוד האינסטגרם שלה. 

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: