רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - כללי - שקשוקפסטה

שקשוקפסטה

טור המתכונים של פלג בכור והפעם- שילוב מפתיע ונהדר בין שקשוקה ודפי לזניה, פשוט וטעים

המצרכים:

4 עגבניות טריות

ראש שום קלוף

חצי פלפל חריף (הקצה לא עם הגרעינים)

שלושה דפי לזניה

כף עריסה

כפות רסק עגבניות

מעט שמן זית

מעט מים רותחים

מלח גס ופלפל טחון גס

 

אופן ההכנה:

מחממים מעט שמן זית במחבת עמוקה, 

מוסיפים את השום והפלפל חתוכים גס ומטגנים מעט,

חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים.

מתבלים עם מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס ומכסים את המחבת ל-5 דקות תוך ערבוב עד שהעגבניות מתרככות, 

מוסיפים כחצי כוס מים רותחים, את העריסה ורסק העגבניות ומערבבים היטב (אם חסר טעם להוסיף מלח ופלפל),

משקיעים את עלי הלזניה ומכסים לעוד 5 דק' (אם צריך מוסיפים מעט מים),

שוברים את הביצים פנימה, שמים בכף נגיעות ריקוטה, מכסים עד שהביצים מלבינות ומכבים את האש.

מי שאוהב את הביצים רכות מסיר את המכסה ומגיש,

מי שאוהב את הביצים קשות משאירים את המכסה עוד כמה דקות (הן מתקשות מהאדים).

בתאבון :)

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: